ניסוי מוצלח בקטיף בצל בעזרת קומביין

מדובר בפריצת דרך בתחום התלוי בכוח אדם, ולאחר קשיים רבים וכישלונות לאורך השנים בניסיון להשתמש בקומביין בצפון הארץ, בו האדמה נחשבת לקשה ולא מתאימה לעבודת הכלי  • גיורא מרום, מנכ"ל צומח גרנות: "בשנים האחרונות אנו משקיעים זמן ומשאבים רבים לאיתור חלופה מכנית מתאימה בישראל בתקווה שכך נוכל להפחית את התלות בכוח האדם"

ניסוי פורץ דרך בתחומו נערך השבוע בשדות הבצל הנרחבים של עמק יזרעאל. חברת "חקלאי גרנות", מגדלת ומשווקת הירקות והפירות לרשתות המזון, ביצעה ניסוי מוצלח בקטיף בצל בעזרת קומביין. בניסוי, בשיתוף פעולה עם קיבוץ מגידו, קחו חלק וועדת המגדלים של עמק יזרעאל ומגדלי בצל רבים נוספים מרחבי הארץ, הצליח קומביין ייחודי ייעודי לבצל, לקטוף בצל באיכות טובה ובשלמותו.

"חקלאי גרנות" נחשבת לשחקנית מובילה בתחום ומגדלת בצל על פני כ-2,000 דונם המניבים כ-15 אלף טון מדי שנה באזורים מגוונים על מנת לתת תוצרת חקלאית איכותית וטרייה ללקוחותיה לאורך כל השנה. בכוונת החברה להרחיב במהלך השנה את קטיף הבצל בעזרת קומביין ולשווק אותו לרשתות המזון ולשווקים הסיטונאים. לדברי יהודה בן חיים, מנהל תחום גידולי השדה של "חקלאי גרנות", "בדרום החלו להשתמש בשנים האחרונות בקומביין, וזאת בשל האדמה החולית של האיזור, אך בצפון, המאופיין באדמה קשה, זה לא צלח משום שהקומביין פוצע את הבצל. בשל הבדלים בסוג האדמה לא הצלחנו לקטוף אצלנו בצפון עם הקומביין ללא פגיעה באיכות הבצל. לאורך השנים ערכנו ניסיונות רבים בדרום עמק יזרעאל, בית שאן והגליל העליון ובכלים רבים, והצלחנו להביא לפיתוח קומביין המצליח להוציא את הבצק בשלמותו מהאדמה ללא פגיעה באיכותו". בהתייחסות לנושא בעיית כוח האדם מסביר בן חיים כי, "במשך שנים רבות קטיף הבצל נעשה על ידי פועלים מהשטחים, מה שהוביל לתלות גדולה בכוח אדם חיצוני, שלעיתים רבות בשל המצב במדינה, לא יכול היה להגיע לעבודה".

פרסום

לדברי גיורא מרום, מנכ"ל צומח גרנות, "בארבע השנים האחרונות שמה חברת גרנות למטרה לקדם את ענף הבצל בכללותו, בדגש על מציאת זנים חדשים ובעיקר כאלו המתאימים לקטיף עם קומביין, כדי לשחרר את התלות מפועלים וליעל את תהליכי העבודה, תוך הקפדה על איכות הבצל וטיבו. בהובלתם של דורון ליבר ויהודה בן חיים ובשיתוף פעולה עם חברת הקומביין "חקלאות באיכות" של נתי וינטר, הצלחנו לקטוף בצל באיכות טובה, בזכות תכנון נכון של הכנת האדמה שלבי הגידול וזנים מתאימים. כך נוכל מחד לספק בצל איכותי ללקוחותינו ומאידך להעביר את התמורה המקסימאלית לחקלאים שעובדים עימנו".

Print Friendly, PDF & Email

תודה שאתם מבקרים בפורטל החקלאות המוביל אגרונט. אגרונט הוא פורטל חקלאות מקצועי וותיק שעוסק במגוון תחומי חקלאות של ירקות פירות וגידולי שדה גד"ש. בפורטל החקלאות חדשות לחקלאות, מאמרי חקלאות מובילים, זני ירקות ופירות חדשים, פורום חקלאות מקצועי עם מומחים לשאלות ותשובות שיענו על שאלות בתחום החקלאות. בנוסף מכרזים לחקלאות, לוח הודעות לחקלאות, חיפוש חברות לתחום החקלאות, חידושים של חברות חקלאיות, מחירי ירקות ופירות, הדרכה לגידולים חקלאיים, רשימת משווקים ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

מאז קבלת הודעת טורקיה, במשרד החקלאות מקיימים הערכות מצב, ונערכים לחלופות יב...

5 במאי 2024

משרד החקלאות ורשות המסים חתמו הסכם לפיצוי מגדלי מטעים ופירות הדר

16 באפריל 2024

שיא בהיקף הפיצויים למגדלי אגוזי האדמה: קנט פיצתה את המגדלים בכ-15 מיליון ש"...

4 באפריל 2024

בשלוש השנים האחרונות פיצתה קנט את מגדלי האבוקדו בקרוב ל-100 מיליון ש"ח

3 באפריל 2024

קנט פיצתה את מגדלי ההדרים בלמעלה מ-54 מיליון ש"ח במהלך שלוש שנים האחרונות –...

3 באפריל 2024

לקראת חג הפסח, מפקחי משרד החקלאות החלו לתגבר את פעילותם במעברי הגבול וסיכלו...

3 באפריל 2024

מאז קבלת הודעת טורקיה, במשרד החקלאות מקיימים הערכות מצב, ונערכים לחלופות יב...

5 במאי 2024

משרד החקלאות ורשות המסים חתמו הסכם לפיצוי מגדלי מטעים ופירות הדר

16 באפריל 2024

שיא בהיקף הפיצויים למגדלי אגוזי האדמה: קנט פיצתה את המגדלים בכ-15 מיליון ש"...

4 באפריל 2024

בשלוש השנים האחרונות פיצתה קנט את מגדלי האבוקדו בקרוב ל-100 מיליון ש"ח

3 באפריל 2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחירת תחום עניין

כדי להיות תמיד מעודכנים