במהלך השבוע קטיף לשיווק
בסופ"ש חממת קטיף עצמי חוויתית!
במושב ישע שבבשור, הקים אורי פטקין חוות גידול תותים תלויים בשרוולי גידול- 'גרובגים' איכותיים , המשתרעת על פני שטח רחב של כ- 20 דונם!.
בימים אלו, בשיא עונת התותים, החליט פטקין על פעילות חדשה בחווה: במהלך ימי השבוע, במשק, קוטפים את התותים האדומים והמתוקים לרשתות השיווק ובסוף השבוע החממה הופכת לאתר עליה לרגל של משפחות מכל רחבי הארץ המגיעות לחוות 'אורי תותים' לקטיף עצמי!.
צמחי התות מטופחים בגובה, על מנת להקל במלאכת הקטיף וכן למניעת הגעת מזיקים מהקרקע לתות.
אבי מעוז, מנהל התחום החקלאי בחברת טוף מרום גולן אומר: "הגידול במצע כבול וקוקוס מנותק מהקרקע, מטיב עם צמח התות, מדובר במצע המורכב מחומר אורגני, ידידותי לסביבה, המאפשר לזרעי התות לשאוב יותר מינרליים וברזל ממצע הקרקע ולצמוח חזק ובריא יותר ולכן גם פירותיו בריאים יותר".
עוד מוסיף מעוז, כי השימוש בשרוולי הגידול שהינם מצע מנותק מהקרקע, מבטל, ברוב המקרים, את הצורך בריסוס מפני מזיקים ומאפשר גידול אורגני, איכותי ובריא הרבה יותר לצרכן: "ניסיון העבר ומחקרים שביצענו מלמדים, כי השימוש במצע כבול מנותק מהקרקע לגידול תות, מגדיל את כמות היבול באחוזים גבוהים, נוח יותר לטיפוח עבור המגדל ואיכותי יותר לכולנו הצרכנים".
על פי הערכות, לאור שיטת הגידול היעילה ואיכות מצע הקרקע, יקטפו השנה במושב ישע שבבשור יבול שיא של 200 טון תותים איכותיים ללא ריסוס וללא מזיקים.
זני תות השדה אותם מגדלים בארץ, אוקלמו מזנים שיובאו מקליפורניה וגם זכו לשמות עבריים: אורלי, מלאך, תמר, יובל, ברק ורותמי. במהלך השנה האחרונה, הצליחו במו"פ (מחקר ופיתוח) צפון של החברה לפיתוח הגליל, לטפח תותים בשיא הקיץ בגולן, בזכות הלילות הקרירים בגבהים של צפון רמת הגולן (900-1000 מטרים מכל פני הים), אך התות גדל בארץ בעיקר בימי החורף, מתחת למעטה פלסטיק מוגן מנזקי החורף לרבות גשם, ברד וכו'.