דוקטור קרטופל וגברת שימורים: אלה האנשים – והנשים – שעמדו בחזית החקלאות בארץ ישראל
אחת הצילה את תפוחי האדמה, אחרת המציאה שיטות לכבישת ירקות ושלישית הפכה לסמכות בתחום הפטריות. במלאת 95 להיווסדו, "מרכז וולקני" מציג את החוקרים והחוקרות ששינו את המזון בישראל
לפני 60 שנה, ב–1956, הכריזה מערכת השבועון "דבר השבוע" על תחרות לתואר "עקרת בית ישראלית". כ–500 נשים הציעו את מועמדותן או הוצעו על ידי אחרים. כתבי השבועון בליווי נציגות של ארגוני נשים יצאו לשטח ("בעיר, בכפר ובספר", כפי שדווח אז), ופקדו את בתיהן של 60 מהמועמדות שנבחרו על ידי ועדה מיוחדת. בהמשך הם הגישו "דינים וחשבונות" לחבר השופטים, אשר בחר "12 עקרות־בית מצטיינות במיוחד".
במקום הראשון זכתה ידידה "מלכת הדבורים", שקיבלה מקרר "אמקור". אחריה ברשימה היו לאה "הדוורית משובלים" שקיבלה כיריים של "אמישרגז", דליה "עיניים לבעלה" שזכתה בסירי "פלאלום", ופאני, "אם שהיא גם אב", שקיבלה רדיו מתוצרת "בן גל".