התרגשות גדולה נרשמה ביום ראשון(22.4) בחוות 'פיכמן 'שבגולן כאשר חקלאי החברה לפיתוח הגליל ומו"פ (מחקר ופיתוח) צפון קטפו וטעמו מהדובדבנים הראשונים המקדימים את תחילת העונה הרשמית – כחודש ימים לפני תחילת עונת הדובדבנים בגולן. מדובר בהישג עצום בענף החקלאות!
במו"פ צפון ובחברה לפיתוח הגליל מקיימים זו השנה השנייה מחקר להקדמת עונת הדובדבנים במטעי הגליל והגולן, על מנת לייצר יתרון כלכלי ושיווקי לחקלאים הישראלים, מול מתחרים בשוק האירופי ובישראל. את המחקר מוביל ד"ר עומר קראין בשיתוף מטע רמת מגשימים וחוות 'פיכמן'
במחקר, נעשה שימוש בתנורי חימום הפזורים במטעים וברשתות לכיסוי העצים, במטרה לייצר לעצי הדובדבן תחושת חום, המדמה את טמפרטורות בוא האביב, בעיצומו של החורף.
כעת ניתן להצביע על הצלחה במחקר: "לאחר שראינו חנטה מוקדמת אנו זוכים לראות גם את הפרי -דובדבנים איכותיים, טעימים ומתוקים ,כחודש ימים לפני תחילת עונת הדובדבן בגולן " מסביר אלקנה בן ישר מנהל מו"פ צפון.
מדובר בבשורה של ממש בעולם החקלאות, אך החוקרים במו"פ צפון אינם מתכוונים לעצור כאן, בתקווה להקדים את עונת הדובדבנים בפרק זמן גדול עוד יותר. גידול הדובדבנים המבכירים, מתבצע במטעים ברמת מגשימים ובחוות פיכמן שבגולן, כשהזנים אותם מגדלים לצורך המחקר והניסוי, הינם דובדבני רויאל דון ודובדבני מיני רויאל.
בן ישר הוסיף: "לשם השוואה ובקרה, כי השינוי הינו תוצאה של פעולות החימום ולא שינויי מזג אוויר וכדומה, לצד המטע המחומם אנו מגדלים דובדבנים מזן זהה ללא חימום וניתן לראות את ההבדל המשמעותי כאשר דובדבני הבקרה נמצאים בשלב החנטה בעוד אנו כבר קוטפים את דובדבני המחקר".