חמישה פיתוחים חקלאיים ישראלים

שראל מוכרת בעולם כאומת הסטארטאפ וכמי שאחראית ללא מעט המצאות נפלאות שתורמות לעולם. מכון וולקני של משרד החקלאות אחראי לפיתוח של עוד חמש המצאות ישראליות מוצלחות – שבהחלט יכולות להצטרף לרשימה של עגבניות השרי והטפטפות. קבלו את הכוכבות החדשות של ההסברה הישראלית:

מכונה לשטיפה חמה של פירות ירקות

אחת הבעיות הקשות בתחום החקלאות, היא אחסון של פירות וירקות ושמירה עליהם מהרגע שנקטפו – בעיה שמחריפה במיוחד אם רוצים להשיט את הסחורה באוניה לאירופה, דבר שלוקח מספר שבועות. הסיבה לבעיה היא שפירות וירקות בתנאי אחסון עוברים תהליך של "הזדקנות", וסובלים מריקבון, פטריות ומזיקים. לכן משתמשים בחומרי הדברה שלא אחת פוגעים בתוצרת. כדי להתמודד עם הבעיות הללו, פותחה במכון וולקני מכונה לשטיפה חמה של פירות וירקות, ששומרת עליהם:

פרסום

מד הרכב החלב בעת החליבה

אם אתם טבעונים תעברו הלאה, אבל אם לא – אתם וודאי רוצים לדעת שהחלב שאתם צורכים בריא וטוב. בדיוק עבור זה הומצא מד הרכב החלב בעת החליבה. המכשיר מאפשר למדוד את הרכב החלב בזמן החליבה עצמה, וכך הרפתנים יכולים לדעת לאילו פרות יש הרכב חלב טוב, ולאילו, לעומת זאת, יש הרבה שומן וסוכר. באמצעות המידע הזה, ניתן להתאים את התזונה לפרות ולשפר את בריאותן. מעבר לכך, "מד החלב" מזהה שאריות דם בחלב. מדובר במידע חשוב ביותר, שכן שאריות דם מעידות על מחלת עטין, ופוסלות את השימוש בחלב.

פיתוח תכשיר מיקוריזה לשיפור גידול גידולים חקלאיים

מי לא היה רוצה שהצמחים, הפירות והירקות שלו יגדלו יותר – ללא צורך בהשקעה נוספת? לשם כך פותחה המיקוריזה, שעושה בדיוק את זה:

זני מנגו חדשים

זן המנגו הנפוץ ביותר בשווקים בישראל הוא "מאיה". עם הזמן, שטחי הגידול של המנגו הלכו והתרחבו, וכך החל הייצוא לאירופה. בעקבות זאת, החלה תוכנית טיפוח של זני מנגו חדשים, למרות העובדה שתנאי הגידול הישראליים אינם תנאי אקלים טרופיים כפי שמקובל והזנים המוצלחים שפותחו הם ההוכחה שאפשר לגדל מנגו בהצלחה גם במדינה חצי מדברית.

מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

זני חיטה לקמח מלא

אולי בזכות הטרנד הטבעוני ואולי לא, קמח מלא הופך להיות מבוקש יותר ויותר בעולם. אפשר לשייך זאת גם למודעות ההולכת וגוברת לבריאות. עם זאת, מעט שטחים בעולם מתאימים לגידול שיאפשר הפקתו. בזכות פריצת דרך שהושגה במכון וולקני, פותחו זני חיטה חדשים ולא מתורבתים לטחינה של קמח מלא:

פרסום

המידע נמסר באדיבות מכון וולקני

עיצוב: סטודיו mako

קישור לידיעה 

Print Friendly, PDF & Email

תודה שאתם מבקרים בפורטל החקלאות המוביל אגרונט. אגרונט הוא פורטל חקלאות מקצועי וותיק שעוסק במגוון תחומי חקלאות של ירקות פירות וגידולי שדה גד"ש. בפורטל החקלאות חדשות לחקלאות, מאמרי חקלאות מובילים, זני ירקות ופירות חדשים, פורום חקלאות מקצועי עם מומחים לשאלות ותשובות שיענו על שאלות בתחום החקלאות. בנוסף מכרזים לחקלאות, לוח הודעות לחקלאות, חיפוש חברות לתחום החקלאות, חידושים של חברות חקלאיות, מחירי ירקות ופירות, הדרכה לגידולים חקלאיים, רשימת משווקים ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

תחרות הצילום המסורתית "הגלריה החקלאית" של קנט תעמוד השנה בסימן הצדעה למתנדב...

20 במרץ 2024

רמת הנגב הוכרזה כאזור החקלאי הבא של ישראל:

19 במרץ 2024

לראשונה בישראל תכנית לאומית לביטחון מזון

19 במרץ 2024

"להכין" פרי או ירק לפי טעמם בשיטה הידרופונית חדשה.

17 במרץ 2024

פרויקטים מסחריים לאגרו-וולטאי כמנוע צמיחה לשיקום העוטף והגליל

17 במרץ 2024

המשקים האורגניים המובילים בישראל ב-2024

13 במרץ 2024

תחרות הצילום המסורתית "הגלריה החקלאית" של קנט תעמוד השנה בסימן הצדעה למתנדב...

20 במרץ 2024

רמת הנגב הוכרזה כאזור החקלאי הבא של ישראל:

19 במרץ 2024

לראשונה בישראל תכנית לאומית לביטחון מזון

19 במרץ 2024

"להכין" פרי או ירק לפי טעמם בשיטה הידרופונית חדשה.

17 במרץ 2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחירת תחום עניין

כדי להיות תמיד מעודכנים