חיים לירנס לא חשב שאת המאכל האהוב עליו מפרו – הוא יגדל וישווק דווקא בישראל. לירנס, בן לאגרונומים, עלה לפני 14 שנה מדרום אמריקה, התיישב בנגב והחליט: את שורש הקסאווה הוא יפיץ גם בארץ הקודש.
בשנים האחרונות הוא מגדל במושב כמהין שבנגב את שניים ממאכלי הילדות האהובים עליו: קסאווה ובננות פלנאטיין. "אנשים עוברים פה והם לא מבינים מה הקשר, בננות או קסאווה באמצע המדבר", צוחק לירנס (39), שנבחר לאחד מ-40 החקלאים הצעירים המבטיחים בארץ ויקבל על כך בוועידת ישראל לחקלאות, שתיערך בין ה-4-5.1 במעלה החמישה שליד ירושלים. לירנס מוסיף: "זה היה החלום שלי: להנגיש את זה גם לישראלים שידעו מה זה בכלל קסאווה או בננות פלנטיין, שכנראה חלקם מעולם לא נתקלו בזה".
לירנס, יש לציין, הוא המגדל היחיד של שורס הקסאווה בישראל, הצליח לעשות זאת רק לאחרונה ולאחר שנים של התאמות ומחקרים ומודה כי "הישראלים מתחילים להתאהב בו". מדובר בצמח שמזכיר מאוד בטטה וטוב לטיגון, אפיה ובישול. שורש הקסאווה הוא מקור מעולה לוויטמין C מוגבר במיוחד, שלא רק חשוב לשמירה על המערכת החיסונית שלנו, אלא גם לבריאות העור שלנו.
אגב, בשורש סיבים תזונתיים רבים החשובים במיוחד לשמירה על מערכת עיכול תקינה. בנוסף לכך, הם תורמים גם לשמירה על המשקל, בכך שהם שומרים על תחושת שובע לאורך זמן ומונעים נשנושים בין ארוחות, כמו גם בשל תורמתם לעיכול יעיל יותר של מזון. כוס של קסאווה תכיל כ-4 גרם סיבים.