הדבש הוא אחד מתוצרי המזון העתיקים ביותר של עולם החי. למעשה, שאריות של דבש התגלו במאובנים בני 100 מיליון שנה. תחום הפקת הדבש העתיק עובר תהפוכות רבות ובשנים האחרונות אנו עדים לכניסה מאסיבית של טכנולוגיה חדשנית לתחום הכוללות שיטות מתקדמות להפקת דבש, ובכלל זה יצור דבש מתורבת, פיתוח חיסונים לדבורי הדבש ועוד. אולם, דבר אחד לא השתנה במהלך אלפי שנים של עבודת הדבוראים: הצורך להתמודד עם פגעי מזג האוויר. מנתוני קנט, הקרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות, עולה כי מאז השקת ביטוח דבש הדבורים ועד היום פיצתה החברה את מגדלי הדבורים המבוטחים בכ-3.6 מיליון ₪ עבור חוסר ביבול הדבש. בכך סייעה קנט למזער את הפגיעה הכלכלית במגדלים.
בימים אלה מחדשת המועצה לייצור ושיווק דבש את ביטוח דבש הדבורים לעונת 2023 עבור מגדלים שפרטי נקודות הרעייה שלהם הועברו מהמועצה לקנט. כמדי שנה, גם השנה הממשלה משתתפת ב-80% מדמי הביטוח.
במסגרת חידוש הביטוח עבור חוסר יבול בדבש שופר החוזה והותאם לצרכי המגדלים ובכלל זה הוגדל סכום הפיצוי במקרה של נזק לנחיל והוא עומד על 650 ש"ח לנחיל (לעומת 600 ש"ח לנחיל בשנה שעברה). כמו כן, בדומה לעונה קודמת גם בחידוש הביטוח הנוכחי נוסף כיסוי ביטוחי כנגד נזקי חום ונוסף כיסוי גם לכוורות הנמצאות לצרכי האבקה במטעי אבוקדו. היבול המבוטח הוא 16 ק"ג דבש לכוורת. יבול הדבש האביבי מבוטח בהיקף של 27 ק"ג לכל כוורת ויבול הדבש הקייצי מבוטח ב-15 ק"ג לכל כוורת. סכום הפיצוי המירבי יעמוד השנה על 18 ש"ח לק"ג עבור יבולי האביב והקיץ וכן עבור יבול דבש במטעי אבוקדו להאבקה. בנוסף, הביטוח מכסה תמותה מוחלטת או אובדן מלא של הנחיל כתוצאה מסיכונים של קרה, סערה או שיטפון שאירעו בטרם תחילת ייצור הדבש בכוורת.
את הכוורות יש להציב בנקודות הרעייה (לצורך ייצור דבש אביבי או קייצי או לצרכי האבקה ולצורך הכנת הנחיל במהלך תקופת הביטוח) לפני תחילת תקופת הפריחה.