קיווי

היבול העולמי של הקיווי הגיע אשתקד ל-3.4 מיליון טון. עיקר הגידול בביקוש העולמי הוא בסין.

דר’ טלי גולדברג מהמעבדה לאחסון פירות בקריית שמונה של החברה לפיתוח הגליל אמרה: “פרי הקיווי נקטף כשהוא בוגר אך בעודו קשה. לדרגת הבשלת הפרי בקטיף, יש השפעה מכרעת על איכותו בהוצאה מאחסון ועל משך חיי המדף שלו”.

בישראל צורכים כ- 5,000 טון פרי מקומי, הגדל בשטח של כ- 1,800 דונם מניב וכ- 500 דונם צעיר. מדי שנה מייבאים לארץ 500 טון פרי.

פרסום

הקיווי נחשב לדל-קלוריות, בריא, עשיר בוויטמינים, יעיל למניעת מחלות, תורם לבריאות העצם, מכיל השפעות נוגדות סרטן ואף מסייע לתפקוד תקין של מערכת העיכול. הוא מכיל 100 מ”ג ויטמין C ב-100 גרם, שווה ערך לכמות ויטמין המומלצת לאדם ליום. כמו כן, מהווה מקור מצוין לאשלגן ומכיל חלבונים, ברזל, מגנזיום, זרחן, אבץ, ויטמינים מסדרת B ועוד. הקיווי הישראלי איכותי במיוחד ונקי כמעט לגמרי ממזיקים וממחלות. כמו כן, יש לו חיי מדף ארוכים, הוא נשמר זמן רב במקרר ושומר על ערכיו התזונתיים.

את הקיווי עדיף לקנות כשהוא קשה יחסית ולאפשר לו להתרכך בטמפרטורת החדר. כאשר הוא רך, הוא מוכן לאכילה וכמובן לרכוש רק פרי קיווי מתוצרת ישראל!

Print Friendly, PDF & Email

בנוסף אולי תאהב/י

מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר

בידקו גם

כך תזהו מנגו הבשל לאכילה!

חקלאי הערבה התיכונה מסבירים- כך תדעו שהמנגו שרכשתם איינו בוסר ובשל לאכילה: צבעו הפנימי של …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *