דף הבית / חדשות בחקלאות / נשלם פחות על שמן הזית – בשורה לצרכנים

נשלם פחות על שמן הזית – בשורה לצרכנים

אינדקס חברות וספקים

משרדי החקלאות והכלכלה סיכמו על מתווה לייבוא שמן זית פטור ממכס

פרסום

על פי המתווה שסוכם, ייפתחו בשלוש השנים הקרובות מכסות שנתיות פטורות ליבוא   בהיקף של 2,000-1,700 טון

מדובר בהפחתה משמעותית ביוקר המחייה, שכן המכס על שמן זית מגיע לכמעט שליש מערך הסחורה. המהלך ייצב את שוק שמן הזית בישראל וימנע עליית מחירים כאשר יבול השמן המקומי לא מספק את הביקוש המקומי

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, ושר החקלאות, אורי אריאל, סיכמו על מתווה  רב–שנתי, עד לשנת 2020,  לפתיחת מכסות יבוא פטורות ממכס לשמן זית.

על פי המתווה שסוכם, ייפתחו בשנים הקרובות מכסות פטורות ליבוא שמן זית כדלקמן:

השנה  בקבוקים (טון) צוברים (טון) סה"כ (טון)
2018 500 1,200 1,700
2019 550 1,300 1,850
2020 600 1,400 2,000

ההסכם מהווה בשורה חשובה  לכל הגורמים הפועלים בענף שמן הזית – חקלאים, יצרנים, יבואנים, קמעונאים וצרכנים – כיוון שהוא מאפשר ודאות רב שנתית לענף שמן הזית, שפעל בשנים האחרונות בתנאים של חוסר ודאות, והיה תלוי מדי שנה  בהחלטות קצרות מועד, באשר לפתיחת המכסות והיקפן. אי וודאות זו לא אפשרה לגורמים בענף תיכנון ארוך טווח, ויצרה עליות מחירים אשר  נבעה  בין היתר מחוסר ודאות.

יצוין כי שיעור המכס על יבוא שמן זית מהווה כמעט שליש מערך הסחורה בשער הנמל, ולפיכך מדובר בבשורה משמעותית לצרכנים.

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן: "קביעת המכסות הפטורות ממכס היא צעד חשוב להפחתת המחיר ממוצר בסיסי ובריא כמו שמן זית. אנו נעקוב במטרה לוודא שההטבה הגלומה בייבוא הפטור ממכס תתגלגל לצרכנים".

שר החקלאות, ח"כ אורי אריאל: "על מנת להשלים את המחסור בשמן הזית, מדינת ישראל מייבאת מדי שנה שמן זית מחו"ל. מטרתנו שכל הביקוש יהיה מיוצר בישראל, אך עתה, בהסכמת החקלאים ומשרד הכלכלה נקבע מנגנון שיתאים בין הביקוש להיצע".

פרסום

יאיר שירן, יו"ר ועדת מכסות במשרד הכלכלה והתעשייה מסר כי: "מכסות אלו מצטרפות למכסות  היבוא השנתיות בהיקף של 1,200 טון, הנובעות מהסכמי הסחר  של ישראל עם האיחוד האירופי ועם ירדן".

שירן הוסיף כי: "במסגרת הליך חלוקת המכסות בשלוש השנים הקרובות,  תתחשב  ועדת מכסות בהיקף השנתי הכולל של המכסות העומדות לחלוקה, אלו הנובעות מהסכמי הסחר הבינ"ל ואלו הנובעות מן ההסכמה האחרונה בין משרדי הכלכלה והחקלאות.

על פי הסיכום אליו הגיעו המשרדים,  בחלוקת הקצאות מן המכסות  הפטורות ממכס בצוברים, המיועדות למפעלי שמן זית מקומיים, יילקחו בחשבון היקפי הרכש של שמן מייצור מקומי על ידי המפעלים המקומיים, כך שככל שהיקף הרכש של שמן זית מייצור מקומי גבוה יותר, יגדל הסיכוי לקבלת הקצאות גדולות יותר  ביבוא צוברים בתנאים של פטור ממכס. המכסות יהיו בתוקף בכל שנה מתום חג הפסח ועד לסוף חודש ספטמבר.

שוק שמן הזית בישראל מוערך בכ- 20,000 טון לשנה, כמחצית מהשמן מיועד לשוק הקמעונאי ומחציתו הנוספת נצרכת על ידי השוק המוסדי, מפעלי תעשייה ומשקי בית, המגדלים עצי זית ומייצרים שמן לצריכה עצמית. הציפייה היא שלאור ההסכם  שהושג, סך היקפי היבוא של שמן זית בפטור ממכס יעמד על כ-35% מצריכת השוק הקמעוני, והדבר יבוא לידי ביטוי בהגברת התחרות ובהפחתת מחירים לצרכן, כמו גם בגידול בצריכת שמן זית בישראל, על חשבון שמנים אחרים, נחותים יותר מבחינה איכותית ובריאותית

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר/ כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר