דף הבית / מאמרי חקלאות / נגב הפך לבירת החקלאות האורגנית בישראל: מפריחים את השממה – באורגני

נגב הפך לבירת החקלאות האורגנית בישראל: מפריחים את השממה – באורגני

אינדקס חברות וספקים

שר החקלאות, שלום שמחון: כ- 15%  מייצוא התוצרת הטרייה הוא אורגני. הדרישה הצרכנית הגוברת מחייבת פיתוח תשתיות לעוסקים בחקלאות אורגנית.

פרסום

 

על אף הקסאמים והמציאות הביטחונית הקשה תושבי הנגב המערבי מתעקשים על איכות חיים. חקלאים בנגב המערבי מרחיבים את שטחי החקלאות האורגנית,  המבוססת על גידולים ללא חומרי הדברה תוך הקפדה על שמירת איכות הסביבה.

 

כ- 70% משטחי החקלאות האורגנית בישראל מרוכזים בנגב– נתון  מדהים זה הוצג לשר החקלאות, שלום שמחון, לקראת סיור שיערוך הארגון לחקלאות אורגנית ביום חמישי (14/2) בעוטף עזה. בסיור ישתתפו בנוסף לשר שמחון גם חברי כנסת מהלובי החקלאי בראשות ח"כ אבשלום (אבו) וילן.

 

ד"ר אורנית רז, מנכ"לית הארגון לחקלאות אורגנית, אומרת כי בנגב גלום פוטנציאל גדול עבור החקלאות האורגנית, בעיקר בגלל התנאים הגיאוגרפיים והטופוגרפיים. החקלאות האורגנית מהווה פלטפורמה לפתרון מפגעים סביבתיים רבים. בין השאר: פגיעה מופחתת באדם, בחי ובצומח, שיפור איכות מי השתייה , חסכון במים  והקטנה משמעותית של פליטת גזי חממה כפחמן דו חמצני. מעבר לתרומה הציבורית הברורה, ניכר כי תעשיה זו טומנת בחובה  פוטנציאל עסקי מרשים.  התחזיות  מצביעות מחד, על ביקושים הולכים וגוברים לתוצרת אורגנית ומאידך על מחסור צפוי בתוצרת בעשור הקרוב.

 

שר החקלאות, תומך נלהב של החקלאות האורגנית כבר שנים, אמר כי הדרישה הצרכנית הגוברת לתוצרת אורגנית מחייבת פיתוח תשתיות לעוסקים בחקלאות אורגנית. שמחון ציין כי החקלאים האורגנים בישראל ידועים כמובילים באיכות התוצרת שלהם בהשוואה לעולם וכי כ- 15% מסך הייצוא של תוצרת טרייה מישראל הוא אורגני.

 

למרות היתרונות הבולטים, עדיין, רק חלק קטן מהשטח החקלאי מעובד בשיטות גידול אורגניות (כ-% 1.5בישראל). המחסומים העיקריים הם ירידה בהכנסות המגדלים בתקופת ההסבה, מחסור בהדרכה ובידע  מקצועי והצורך בהעסקת כוח אדם נוסף.

 

פרסום

מדינות רבות הבינו זה מכבר את הפוטנציאל  הרב הגלום בחקלאות זו, והחלו בתמרוץ מאסיבי של החקלאים על מנת לעודדם להסב את שטחיהם.  באיחוד האירופי, לדוגמא,  קיימת החלטה אסטרטגית לפתח את החקלאות האורגנית ולשם כך ניתנת תמיכה ישירה למגדלים האורגנים. גובה ההטבה משתנה ונע בין 150 יורו  ל-700 יורו להקטר

(1 הקטר=10דונם). ניצול התנאים הסביבתיים, כך לדברי ד"ר רז, יוביל להתפתחות חקלאות  אורגנית בנגב ולהרחבת מעגל העוסקים והכפלת  היקף הפעילות העסקית בו.

 

מוסרת: טלי סולגניק כרמי, יועצת תקשורת לשר החקלאות,

לפרטים: ד"ר אורנית רז, מנכ"ל הארגון לחקלאות אורגנית

 

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר/ כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר