במו"פ ( מחקר ופיתוח) צפון של החברה לפיתוח הגליל, נערכים מחקרים וניסויים רבים, על מנת להתאים ולאקלם סוגים שונים של פירות בגידולים אינטנסיביים לתנאי הטבע בשטח עמק חולה, תוך ניצול מקור מים מקומי במטרה להקדים את תחילת עונתם.
בפרויקט החדש בתמיכה של קק"ל, בוחנים את גידולי השסק והליצ'י הסובטרופיים, לצד גידולי מטעי נשירים, כמו משמש ואפרסק לתקופת האביב המוקדמת, בהם השווקים בארץ ובחו"ל משוועים לאספקתם, ובכך ייווצר יתרון כלכלי לחקלאי הגליל המתחרים עם גידול פירות אלו בארצות אחרות, אך בעונות מאוחרות יותר. בתנאי הגידול המבוקרים כחלק מהפרויקט שבבתי צמיחה, מסיימים בימים אלו את קטיף השסק ובשבוע הבא יחל קטיף המשמש ומיד לאחריו הליצ'י.
במו"פ צפון מציינים, כי כבר בשלב זה ניתן להצביע על הקדמה בגידול היבולים וכי איכות הפרי מצוינת.
בשבוע האחרון התקיים סיור של מנהלים כלכליים, מנהלי מטעים ונוטעים מקיבוצי גליל עליון, במהלכו נחשפו המשתתפים לפיתוח הפירות המוקדמים. כתוצאה מכך הוחלט בקיבוץ ברעם, בשיתוף פעולה עם החברה לפיתוח הגליל והחברה לחקלאות בגליל העליון, להקים חלקה מסחרית ראשונה שתינטע בשנה הקרובה!
אלקנה בן ישר מנהל מו״פ צפון ציין: "אין ספק, כי עתיד החקלאות טמון בטכנולוגיה ומחקרים מתקדמים, תוך יכולת בקרה מרבית על תנאי הגידול. לשמחתי בגליל העליון אנו מצליחים לצעוד את הצעד הראשון בכיוון זה. הסיור היה מוצלח מאוד וכי הוצגה העבודה המחקרית היישומית של התאמת גידולים אינטנסיביים לאזור עמק החולה, תוך ניצול מקור מים. על אף ההקדמה בקטיף, היבולים ברמה גבוהה ובאיכות פרי מצוינת. אין ספק, כי עתיד החקלאות טמון בטכנולוגיה מתקדמת, תוך יכולת בקרה מרבית על תנאי הגידול וכאן בגליל העליון אנו מצליחים לצעוד את הצעד הראשון בכיוון" אומר בן ישר.
עמוס לוין, סמנכ"ל חקלאות בחברה לפיתוח הגליל אמר: "המשתתפים בסיור הביעו עניין לקדם יוזמות בחקלאות עם צוות החוקרים של מו"פ צפון וכי הפירות נקטפים לשוק מחוץ לעונתם, כתוצאה מחימום בתי הצמיחה במים חמים מקידוחי שמיר".