מרססים לחקלאות
שיטות ריסוס מקובלות יתרונות וחסרונות .
חממות ובתי רשת :
ריסוס עם צינור "פטישים " כאשר יש מיכל עם משאבה שאליה מחובר צינור או 2 נמשכים על ידי פועל שהולך ומרסס בתנועות למעלה ומטה כמו עם פטיש .
ריסוס במוט עם צינור כאשר המוט על גלגלים ונדחף על ידי עובד
יתרון : ציוד זול במיוחד אפשרות ממש לשטוף את הצמחייה בכמות של נוזל
חסרונות : מאוד לא מדויק לכמות חומר לדונם ומצריך המון ימי עבודה (לכל צינור בדר כלל 2 עובדים ) וקצב עבודה מאוד איטי (עלות ימי עבודה גדולה וצורך משאב כוח אדם).
ריסוס עם מרסס גב (מרסס רתמות ) עם או בלי מפוח .
יתרון : דומה ל"פטישים" עלות ציוד מעט יקרה יותר אבל עדיין זולה יחסית עבודה עם מפוח מייצר תוצאות ריסוס מעט יותר טובות .
חסרונות :זהה ל"פטישים" אך עם מעט פחות ימי עבודה לדונם ועלות תחזוקה יקרה יותר (עובד אחד למרסס אבל יותר עצירות למילוי המכל .
ריסוס ממונע עם מפוח לאורך השורות עם טרקטורון ייעודי ( ציקו או סער )
יתרון : מיכל גדול יותר של חומר ריסוס (פחות עמידה למילוי) קצב נסיע אחיד (בקרה טובה יותר על כמות ופיזור התרסיס לדונם ) מפוח שמשנה את מצב העלים במהלך הריסוס (במטרה לכסות יותר שטח מטופל ) זמן ריסוס קצר בהרבה מהחלופות הקודמות (פעול אחד על הטרקטורון ) קצב עבודה מהיר יותר .
חסרונות : עלות ותחזוקת ציוד יקרה, צורך בנוהלי עבודה (הכנת הכלי לעבודה מעקב אחר סתימות של חרירי ריסוס במהלך העבודה וניקוי בסוף העבודה ). לרוב מחייב מרפסות במבנה (על מנת לאפשר לטרקטורון להסתובב בסוף שורה ) מצריך מפעיל מיומן יותר מהחלופות הקודמות . לא מתאים לגידולים נמוכים תבלינים חסה וכדומה .
ריסוס עם מרסס מפוח על טרקטור משפחת שופרות .
יתרון מיכל גדול יכול לכסות מעט יותר שטח ריסוס מפוח שמשנה מצב העלים במהלך העבודה (מגיע ליותר שטח מרוסס ) קצב עבודה מהיר מפעיל אחד, מתאים לגידולים נמוכים אורך שורת לא מוגבל.
חסרונות: עלות קניה גדולה, מחייב טרקטור, מעבר מעל שורה או שביל מיוחד , נוהלי עבודה חדים ומפעיל טרקטור כיסוי בינוי בצפיפות גדולה .
ריסוס עם תותח .
יתרונות: קצב עבודה המהיר מכל החלופות בצורה משמעותית אין צורך לעבוד בתוך הגידול (ריסוס מדרך מרכזית או וגם מבחוץ פנימה תוך הרמת וילונות ).
חסרונות : אורך שורות מוגבל (מעבר לאורך מסוים של השורות יעילות הריסוס יורדת ) מצריך מעבר נוסף בצד שני של השורה (מרפסת גדולה יותר או וילונות מתרוממים ושביל נסיעה מחוץ למבנה ).
ריסוס עם תותח מועשר טעינה חשמלית אלקטרוסטטי
עבודה בערפול .
יתרונות :כמו תותח רגיל אורך שרות מטופלות ביעילות ארוך יותר כיסוי החומר טוב יותר מרוב השיטות היצמדות גם באזור האחורי של הצמח (עקב השימוש במטען חשמלי ) אין צורך בהזזת עלים ונוף במהלך הריסוס מבוסס על יכולת ההיצמדות הריסוס בערפל לאזור המטופל .אפשרות לשימוש לעיתים בפחות חומרי הדברה .
חסרונות כמו במרסס תותח רק עם טווח גדול של טיפול יעיל .
ריסוס בשטחים פתוחים :
ריסוס במוט :
ריסוס במוט ריסוס יכול להיות תלוי על טרקטור או עגלה נגררת או מכונה נוסעת .
כלי תלוי יכול להיות מ 6 מטר רוחב ריסוס מקובל עד 18 מטר רוחב פס מרוסס .
מכונה נוסעת מגיעה עד 27 מטר רוחב פס מרוסס ומעט יותר .
כאשר יש אפשרות גם בליווי של מפוח כלומר צינור שיוצר משב אוויר לכיוון הקרקע
דבר מאורר את העלים וגורם לכיסוי טוב יותר של השטח המרוסס .
ריסוס במוט תלוי על טרקטור.
יתרונות : חלופה זולה יותר תחזוקה ברמה בינונית אפשרות שימוש בטרקטור במשק שיכול
לשמש לדברים נוספים .
חסרונות : לרוב רוחב ריסוס קטן וגודל מיכל מוגבל (יש אפשרות לצייד במיכל קדמי להגדלת זמן ריסוס דבר שמגביל מעט את האפשרות לשימוש בטרקטור לדברים אחרים ) כיסוי השטח המרוסס פחות יעיל בצמחיה עבוטה מצריך פסי נסיעה עם צמחיה לא גובה ופסי דריכה (הידוק אך רק במקומות קבועים) תמרון מוגבל בסיבובים .
ריסוס במכונה נוסעת .
יתרונות : למשקים גדולים גודל מיכל גדול לרוב רוחב ריסוס רב יותר גובה מעבר מעל צמחייה גובה
קצבי ריסוס גדולים מאוד .
חסרונות : עלות רכישה ותחזוקה גדולה מצריך כוח אדם מיומן יותר כלי שמתאים לעבודה זו בלבד (כדאיות רק למשקים גדולים שתקופות העבודה בריסוס ארוכות יותר ) כיסוי השטח המרוסס פחות יעיל בצמחיה עבוטה תמרון מוגבל בסיבובים .
תוספת מפוח וצינור פיזור לחץ לאורך הבום משפרת את איכות הטיפול בשטח המרוסס .
יתרונות :כמו בכלים הקודמים אך עם כיסוי טוב יותר של השטח המרוסס במיוחד בטיפול נגד מזיקים
ויכולת עבודה בתנאי רוח גובה מעט מהחלופות הקודמות .
חסרונות: עלות קנייה ותחזוקה גדולים יותר מה כלים הקודמים .
ריסוס עם מרסס תותח :
ריסוס בכלי התלוי על טרקטור המבצע פיזור ערפול על פני השטח ברוחבי עבודה של בין 20 ל40 מטר רוחב פס מרוסס .
יתרונות : עלות קנייה ותחזוקה נמוכים יותר שטח ריסוס רחב יותר יכולת לנצל יעיל דרכים לאורך החלקה (ריסוס מהדרך לתוך השטח במיוחד בשטחים לא רחבים ) מגדיל משמעותית את מרחק בין פסי הדריכה של הטרקטור עלות לדונם נמוכה משמעותית מכל החלופות הקודמות.
חסרונות : גודל מיכל קטן יחסית (יש אפשרות להוספת מכל קדמי לטרקטור) אפשרות עבודה ברוחות נמוכות יותר כיסוי השטח המטופל יעיל פחות .
תוספת של מטען חשמלי לתותח:
מיעל מאוד את איכות הטיפול בשטח (איכות כיסוי גדולה במיוחד) והיתר כמו בחלופה הקודמת מאפשר עבודה ברוח חזקה יותר מהחלופה הקודמת אך קיימת אפשרות זליגה לשטחים מסביב .
קראתי את ההמלצות לריסוס.די התאכזבתי.כדאי להתמקד.לא לכתוב כוללני.אין דין תפוח כדין אשכולית .אין דין גידול שרוע כדין גידול תלוי וכן הלאה