דף הבית / מאמרי חקלאות / מעקב דיגיטלי אחר איכות המזון באמצעות בלוקצ'יין

מעקב דיגיטלי אחר איכות המזון באמצעות בלוקצ'יין

אינדקס חברות וספקים

קבוצת הארגונים (ראו בהמשך) הכריזה על השקת הפרויקט "תמיכה בקהילות ורשתות מזון חקלאיות ב-SEE באמצעות פיתוח שירותים בנושא איכות מזון דיגיטלי ועקיבות באמצעות בלוקצ'יין".

פרסום

בקבוצה זו נמצאים 5 ארגונים:

  • GreeneDIH – רומניה,
  • Tera Tehnopolis – קרואטיה,
  • הדס בר – ישראל,
  • Smart Village – בוסניה והרצגובינה,
  • Centar Kompetencija Competence Center – קרואטיה
  • ו-IT Cuspis – קרואטיה,

הפרויקט ממומן על ידי SmartAgriHubs באמצעות Horizon 2020, לתקופה מאי-ספטמבר 2022.

 

הפרויקט יגדיל את השתתפותם של DIHs באזור דרום מזרח אירופה (SEE) בטרנספורמציה הדיגיטלית של מגזר המזון החקלאי תוך התמקדות במעקב אחר מזון באמצעות בלוקצ'יין.

DIH פרושו Digital Innovation Hub ומתפקידו לגשר בין חקלאים, תעשייה ואקדמיה, על מנת ליצור הפריה הדדית בין גורמים אלו.

 

לצרכנים אין בטחון מלא במוצר אותו הם קונים, במיוחד עבור מוצרי "פרימיום" או/ו מזון אורגני. כדי ליצור בטחון כזה, חיוני לספק את הכלי הנכון, אשר יציג מידע אובייקטיבי על עקיבות המוצר ואיכותו. בדרך זו, צרכנים שקונים מזון "פרימיום" או/ו אורגני ומוכנים לשלם מחירים גבוהים יותר יוכלו לראות את ההיסטוריה של המוצר הספציפי.

 

בעזרת השירותים שלנו וטכנולוגיית בלוקצ'יין, נציג מידע על  שרשרת אספקה ​​באופן שקוף מהשדה ועד למזלג (Farm to Fork) שתאפשר ללקוחות לקבל מידע טוב על ההיסטוריה של המוצר מהחנות. הפרויקט יתמקד בגורמים השונים בשרשרת האספקה של המוצרים החקלאיים: מגדלים, קטיף, מיון ואריזה, הובלה, שיווק, מתווכים שונים, לקוחות, רגולטורים, פקידי ממשל מקומיים ונציגי איגודי הגנת הצרכן.

 

באמצעות שימוש בטכנולוגיית בלוקצ'יין, נתונים על איכות המזון יהיו זמינים לכל המשתתפים בשרשרת האספקה ​​ובעיקר לצרכנים. על ידי הגברת השקיפות והעקיבות, רמת האמון בין בעלי העניין בשרשרת הערך עולה, ו"מותגי פרימיום" יצדיקו את האמון ויקבלו "דחיפה" לאסטרטגיות השיווק שלהם.

 

שותפי הקבוצה זיהו מוצרי מזון ספציפיים "פרימיום" להתמקד בהם במהלך הפרויקט הזה: ביצים, חזיר סלבוני שחור, תפוחים, יין ואבוקדו. עבור מוצר אחד שנבחר לכל שותף בקונסורציום, כל המרכיבים של מפת הדרכים הטכנולוגית ייושמו, תוך הוכחת היתכנות ויתרונות לכל בעל עניין. איכות מזון דיגיטלי ועקיבות יסופקו באמצעות טכנולוגיות בלוקצ'יין בסביבת בדיקה הכוללת את התהליכים והפעולות הנדרשות ליישום בעולם האמיתי.

 

ד"ר שלום ברויאר ( מהדס-בר מציין שאנחנו כאן בישראל לקחנו עצמנו להתמקד בשרשרת האספקה של פרי האבוקדו (שוק מקומי ויצוא), בשיתוף פעולה עם צמח אבוקדו ומקסופט מצמח מפעלים אזוריים עמק הירדן.

עוד ציין ד"ר ברויאר ששיתוף הפעולה הבינלאומי יוצר הזדמנות חשובה לקידום הידע של השותפים בנושא ה-DIH וביצירת שיתופי פעולה בין חקלאות, תעשייה ואקדמיה.

 

***

על SmartAgriHubs:

SmartAgriHubs הוא פרויקט הממומן על ידי האיחוד האירופי באמצעות Horizon 2020 המאגד קונסורציום של למעלה מ-164 שותפים במגזר המזון החקלאי האירופי. פרויקט SmartAgriHubs משמש כזרז לחדשנות בחקלאות חכמה. על ידי אימוץ וקידום החדשנות האירופית בחקלאות וב- SmartAgriHubs והרחבת הפתרונות הדיגיטליים במגזר המזון החקלאי כדי לסייע לחקלאים להשיג תוצאות ממשיות.

פרסום

 

ד"ר שלום ברויאר

חבר מושב שדה אילן עובד בהדס-בר כמדען נתונים (Data scientist) בפיתוח אפליקציה לניתוח טקסטים מורכבים באמצעות אלמנטים ויזואליים וקידום טכנולוגיות חדשניות בעולם החקלאי.

מרצה בתחום של מערכות מידע במחלקה לניהול בבר אילן בעל דוקטורט מאוניברסיטה זו בתחום של מסדי נתונים גדולים

פיתוח ויישם שנים רבות תכנה ומערכות מידע למגזר הקיבוצי / החקלאי ובעל הבנה עמוקה בתהליכים חקלאיים הכנת השטח, גידול, קטיף, מיון, שיווק, תשלומים, הן מהצד החקלאי והן מהצד של מערכות המידע.

השתתף בשני פרויקטים במימון בינלאומי

o          אינטגרציה של מערכות מידע – 13 שותפים מ-9 מדינות

o          חיזוי תפוקות באבוקדו – 2 שותפים ישראל ופולין

כעת שותף בפרוייקט המוזכר בכתבה זו "מעקב דיגיטלי אחר איכות המזון באמצעות בלוקצ'יין"

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר/ כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר