האם רמי לוי הוא גיבור הצרכנים או שועל עסקי וקר?
האם רמי לוי הוא איש עסקים חברתי, אביר הצרכנים שהצליח לרסק את השליטה המוחלטת של הרשתות היקרות ולהוריד את מחירי המזון, או מנהל דורסני שפוגע בעובדים שלו ובחקלאים ומינה את בני משפחתו לתפקידים בכירים?
יום שלישי השבוע, בית הדין הארצי לעבודה בירושלים. רמי לוי, מוקף בסוללת עורכי דין, יועצים ובכירים בחברה הקרויה על שמו, מתייצב לדיון בג'ינס וחולצה פשוטה, המראה שנהפך לסמל המסחרי של מי שכונה רובין הוד של עולם הקמעונות. בצד השני: עובדיו של לוי בחברת ביכורי השקמה, חברה בת שדרכה קנה בשנים האחרונות פירות וירקות, ופעלה במרכז לוגיסטי גדול בתימורים. אלה הם אנשים שעובדים קשה כדי לסגור את החודש, ובניגוד ללוי אינם מתגוררים בווילה עצומת ממדים בשכונת מלחה בירושלים, עם בריכה צמודה. הסיבה לדיון היא מאבקם של העובדים נגד סגירת החברה ומיזוגה בתוך החברה האם הגדולה.
בחודשיים האחרונים הצליחו 180 העובדים להקים ועד יציג, אף שלוי נלחם נגד המהלך הזה. בין היתר, לפי עדויות של עובדים, הוא הכריח אותם לחתום על טפסים שהם מסכימים לפיטוריהם וקליטתם בחברה החדשה – כאשר לצדו עובדות ועובדים שגייס מחברות כוח אדם, מועמדים להחלפתם אם לא יחתמו על הטופס. לדברי נורית אמיתי־רחמים, יו"ר הוועד, לעבודה בחברה אף הוחזר עובד שבעבר התלוננה נגדו כי הטריד אותה מינית, אחרי שנה שלא עבד בחברה.