יום שבת , אוגוסט 19 2017
heesen
דף הבית / חדשות בחקלאות / מחקרים חדשים לשיפור איכות ואורך חיי הפרי

מחקרים חדשים לשיפור איכות ואורך חיי הפרי

 החברה לפיתוח הגליל:

מחקרים חדשים לשיפור איכות

ואורך חיי הפרי הוצגו בכנס מיוחד

הכנס התקיים בשיתוף המעבדה לאחסון פירות בק”ש, המחלקה לאחסון

במכון וולקני, מו”פ צפון ומכון המחקר מיגל

 ביום חמישי האחרון התכנסו כ- 150 חוקרים, חקלאים ומנהלי בתי אריזה וקירור, לכנס מיוחד בנושא ‘שמירת איכות תוצרת חקלאית טרייה’. הכנס שאורגן על ידי סמנכ”ל חקלאות בחברה לפיתוח הגליל עמוס לוין, הפגיש חוקרים מובילים בתחום ממכון וולקני, מועצת הצמחים, ארגון מגדלי פירות וגופי החברה לפיתוח הגליל, המעבדה לאחסון פירות בקרית שמונה, מו”פ (מחקר ופיתוח) צפון ומכון המחקר מיגל.

 

בכנס הוצג מחקר בנושא מניעת הכתם השחור באפרסמון, הנגרם על ידי פטריה בשם, אלטרנריה, הנחשב לפגע עיקרי ממנו סובל ענף האפרסמון, הגורם לחקלאים להפסד כלכלי בגידול זה.

פרסום

את מחקר זה הוביל פרופסור דב פרוסקי ממכון וולקני, במחלקה ל’חקר תוצרת חקלאית לאחר הקטיף’ יחד עם הסטודנטית אסתי ביטון ובחנו הדרכים למניעת האלטרנריה, המרוכזת לרוב באזור העוקץ, מתחת לעלי הגביע של האפרסמון. בין הבדיקות שבוצעו במחקר, נבחנה השפעת כמות הסדקים באפרסמון. נמצא כי ככל שקיימים יותר סדקים כך הכתם השחור גדול יותר. פרופסור פרוסקי אומר: “לכל פרי קיימת רגישות באזור העוקץ. בחנו את מצב פרי האפרסמון מהחנטה ובמהלך הצמיחה, תוך השוואה בין חלקו העליון- מתחת לעלי הגביע לבין חלקו התחתון”.

במחקר נמצא, כי השימוש בחומר סופרלון, הורמון צמחי, מפחית באופן משמעותי את  כמות הסדקים בפרי ואת היווצרות הכתם השחור. השימוש נבחן השנה בכמויות פרי גדולות– כ-4 טון אפרסמון ונמצא, כי טיפול זה הגדיל ב-11 אחוזים את כמות הפרי הראוי לשיווק, דבר המשפר את כדאיות הגידול ומגדיל את התמורה לחקלאים בכ- 1,000 שקלים לדונם.

 

כמו כן, בכנס הציגה ד”ר טלי גולדברג מהמעבדה לאחסון פירות בקרית שמונה, מחקר בנושא הטיפול במנגו באמצעות טכנולוגיה גלי אולטרסוניים למניעת רקבונות, ד”ר דודי קנינסבוך ממכון וולקני הציג מחקר שעסק בשיפור כושר השתמרותם של זני כרוב שונים, המאריך את תקופת האחסון ומאפשר לשווק כרוב טרי יותר, תוך שמירה על הערכים התזונתיים, פרופסור אלעזר פליק ממכון וולקני, המשמש גם כמנהל המו”פים האזוריים במשרד החקלאות, הציג תוצאות מחקר בנושא השפעת איכות המים וכמויות משתנות של מים על הפלפל, ד”ר דני גמרסני מהמעבדה לאחסון פירות בקרית שמונה, הציג תוצאות מחקר בנושא התאמת תנאי האחסון לשיפור איכות תפוחים מהזן גרניסמיט שטופלו בתכשיר מעכב הבשלה (1-MCP) תוך חסכון משמעותי באנרגיה וד”ר רון פורת ממכון וולקני, הציג מידע על כושר אחסון פירות לא קלימקטריים אשר טופלו בתכשיר 1-MCP והשתמרותם השתפרה במיוחד ברימונים ובפרי הצבר.

 

מארגן הכנס, סמנכ”ל החקלאות בחברה לפיתוח הגליל עמוס לוין ציין: “מחמם את הלב לראות את השת”פ בין חוקרינו במו”פ צפון, המעבדה לאחסון בקירור בקרית שמונה ומיג”ל, לחוקרים ממכון וולקני. בכנס הוצגו מחקרים לשיפור אורך חיי הפירות והירקות ושמירה על רמת איכותם. מדובר באירוע מקצועי חשוב ומרכזי עבור החוקרים, המדריכים החקלאים, המשווקים וכמובן מנהלי בתי האריזה והקירור. אנו ממשיכים במשימה לטיפול בתוצרת החקלאית לאחר קטיף והאתגר שלנו הינו לאפשר לחקלאים לספק תוצאות איכותיות במיני הפרי והירק המגוונים לשוק המקומי וליצוא. לכנס ניתן חסות על ידי חברת רימי להגנת הצומח וארגונו התבצע בסיוע יוסי שטרן הנציג הגלילי.

 

 

צילום – תקשורות יעל שביט

 בתמונה חוקרי מכון וולקני וגליל קירור

 

בנוסף אולי תאהב/י

אהבתם? הפיצו הלאה....Share on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterPrint this pageShare on FacebookEmail this to someone

אודות מערכת פורטל אגרונט

מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר

בידקו גם

”כנופיות עבריינים השתלטו על הצפון – ובמשרד החקלאות מתעסקים בשטויות”

להערכת ארגון מגדלי הפירות, הנזק משריפת בית האריזה ביסוד המעלה יגיע לעשרות מיליוני שקלים; “כנופיות …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *