משלחת רשמית של מדינת ישראל בראשות נעמה קאופמן פס, מנכ"לית משרד החקלאות תוביל במהלך הוועידה יום אירועים מיוחד במטרה לחשוף את מאות אלפי המשתתפים להישגיה של מדינת ישראל בפיתוח פתרונות מעשיים וטכנולוגיים לייצור, ובמתן מענים לאתגרי האקלים
דגש מיוחד יינתן לנושא השבת המים ולשימושיו בחקלאות. מדובר בתחום בעל חשיבות מכרעת לביצור ביטחון המזון העולמי, בו ישראל היא מובילה עולמית; כ-87% מהמים המטופלים בישראל מועברים לשימושים חקלאיים, השיעור הגבוה ביותר בעולם
נעמה קאופמן-פס, מנכ"לית משרד החקלאות ופיתוח הכפר: "החדשנות הישראלית בתחומי החקלאות היא קריטית להתמודדות הגלובאלית עם משבר האקלים ומהווה חלק חשוב ובלתי נפרד מהרפורמה בחקלאות. ההשתתפות שלנו בפורום החשוב הזה, ממצבת את מדינת ישראל בין הכוחות המובילים בעולם בהתמודדות האפקטיבית עם השלכות משבר האקלים, ותסייע לביסוס שיתופי פעולה בינלאומיים להגברת החוסן האקלימי האזורי"
מנכ"לית משרד החקלאות ופיתוח הכפר, נעמה קאופמן-פס, תוביל השנה את המשלחת הרשמית של משרד החקלאות ופיתוח הכפר לוועידת האקלים השנתית של האו"ם (COP27) שתתקיים בין ה-6 ל-18 בנובמבר בשארם א-שיח, מצרים. הוועידה מתקיימת תחת אמנת המסגרת של האו"ם בנושא שינויי אקלים (UNFCCC), במטרה לתאם את המאמצים הגלובאליים להתמודדות עם משבר האקלים, ונחשבת לאירוע הגדול ביותר של האו"ם המושך אליו כ-130 אלף משתתפים, גורמים רשמיים כמו גם גורמי חברה אזרחית.
המשלחת הישראלית לוועידה כוללת השנה עשרות משתתפים, ממגוון רחב משרדי ממשלה (לרבות: משרדי החוץ, החקלאות, הגנת הסביבה, אנרגיה, הבריאות ורשות המים), מוסדות מחקר ואקדמיה וחברות אגרו-טק ישראליות מובילות, אשר יובילו יום אירועים מרוכז בביתן הישראלי שמוקם השנה לראשונה בוועידה. בביתן יוצגו שיטות ודרכי פעולה להתמודדות עם שינויי האקלים, וכלים למיתונם. כמו כן, נציגי משרד החקלאות במשלחת יובילו היום, 14 בנובמבר, יום פעילות מרוכז למשתתפי הוועידה בביתן הישראלי. היום יכלול 3 אירועים מרכזיים:
(1) פאנל חדשנות בשיתוף קהילת Growing IL בהשתתפות נציגי חברות אגרו-טק מובילות מישראל לרבות: Hortica, CropX, Seetree, Salicrop, Roots, Agmatix ו- Trendlines V.
(2) הצגת פתרונות מתקדמים לחיסכון במים בחקלאות והצגת יתרונות וחסרונות בשימוש במי קולחין מטופלים לשימושים חקלאיים; מדובר בתחום אסטרטגי לביצור המזון העולמי, שיש ביכולתו להקטין משמעותית את הלחץ על משאבי המים ההולכים ומצטמצמים ברחבי העולם. במציאות של משבר אקלים הולך ומחריף, ישנה חשיבות מכרעת לביסוס חקלאות בת קיימא וסביבתית, שמנצלת נכון את משאבי הטבע ומקנה יציבות למערכות ייצור המזון העולמיות. מדינת ישראל היא מובילה עולמית בתחום זה, כאשר נכון להיום כ-87% מהמים המטופלים בישראל מועברים לשימושים חקלאיים. זהו השיעור הגבוהה ביותר בעולם ביחס לשימוש חקלאי במים מושבים. במקום השני נמצאת ספרד, שם שיעור ניצול המים המושבים לחקלאות עומד על 18% בלבד!
(3) תצוגת תכלית על העשייה הישראלית בכל הסקטורים לקידום פתרונות ברי קיימא לקידום ביטחון מזון, ולביסוס מערכות ייצור המזון ברמה האזורית. באירוע זה ישתתפו נציגים ממשרדי ממשלה שונים, ונציגים לא ממשלתיים (NGO), תוך הצגת שיתופי הפעולה בין הגורמים השונים, כחלק מהיערכות הוליסטית של מדינת ישראל לייצור מזון תחת השפעות של שינויי האקלים, ולקידום ביטחון מזון מנקודות מבט של קיימות ושל תזונה נכונה, במיוחד בהיבט של תזונה ים תיכונית.
ועידת COP27 מהווה פלטפורמה חשובה להגברת שיתוף הפעולה והתיאום העולמי בנוגע למאבק במשבר האקלים, וככזו היא צפויה לעסוק במגוון נושאים לרבות: יישום ההחלטות שהתקבלו בוועידה הקודמת בגלזגו; בקביעת יעדים גלובאליים להסתגלות למשבר האקלים; הגדלת מימון האקלים הגלובאלי ליותר מ-100 מיליארד דולר בשנה ומדיניות הפיצויים על נזקי האקלים.
משרד החקלאות הוא גורם ממשלתי מוביל בתחום ההיערכות לשינויי האקלים ככלי לביצור ביטחון המזון הלאומי, מה שעומד בלב הרפורמה בחקלאות המקודמת בימים אלה על ידי השר, עודד פורר והמנכ"לית, נעמה קאופמן פס. נוכח זאת, המשרד רואה חשיבות מיוחדת בהשתתפות ישראלית בולטת באירוע זה, כאירוע גלובאלי המוני הקורא לשיתוף פעולה בנוגע להתמודדות עם אתגרי האקלים. מדינות רבות מגלות עניין עצום בידע פתרונות ומחקר שמדינת ישראל מציגה, ואירוע זה מהווה הזדמנות להמשיך ולבסס את מקומה של מדינת ישראל כשחקנית מרכזית במו"מ האקלימי, המספקת פתרונות מעשיים, מגוונים וחדשניים לייצור מזון תחת תנאי אקלים משתנים כפועל יוצא מכך, במשרד החקלאות סבורים שאירועי החשיפה בביתן הישראלי יחזקו גם את מערך ייצוא המידע והטכנולוגיות של האגרו-טק הישראלי.