קנט, הקרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות, הודיעה למשרדי האוצר והחקלאות ולארגוני המגדלים כי היא מקפיאה את הביטוחים לחקלאים עקב מחסור בתקצוב התמיכה הממשלתית
בשלוש השנים האחרונות שילמה החברה לחקלאים פיצויים בהיקף שיא של למעלה ממיליארד ₪ # הביטוח מונע קריסה כלכלית של החקלאים, מאפשר להם להגדיל את כמות התוצרת, את מגוון הגידולים ושטחי הגידול
קנט, הקרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות, הודיעה למשרדי האוצר והחקלאות ולארגוני החקלאים כי היא מקפיאה את הביטוחים נגד נזקי הטבע בחקלאות החל מחודש יולי. ההודעה באה על רקע החלטת דירקטוריון החברה לאור העובדה כי המדינה הודיעה שהתקציב עבור השתתפותה בביטוחים כנגד נזקי הטבע לשנת 2016 אזל והיא לא תעביר את חלקה בביטוחים העתידיים. להערכת החברה מדובר במחסור תקציבי של כ-68 מיליון ₪ מתוכם למעלה מעשרה מיליון ₪ בגין חובות עבר של הממשלה.
יצוין כי בחודש יולי אמורים להתחדש הביטוחים המרכזיים ובכללם ביטוח הירקות. בשנה החולפת עמד היקף נזקי הטבע בגידולי הירקות ובכללם עגבניות מלפפונים פלפל תפו"א על למעלה מ 120 מיליון ש"ח.
מעל מיליארד ₪ פיצויים בתוך 3 שנים
חברת הביטוח קנט – קרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות, פועלת משנת 1967 בשותפות עם ארגונים חקלאיים נוספים, ביניהם: התנועות המיישבות, מועצות הייצור החקלאיות וארגוני המגדלים. קנט נחשבת לבין המובילות בעולם המערבי במתן פתרונות ביטוחיים לענפי החקלאות השונים. החברה הוקמה על מנת להבטיח את קיומה של החקלאות בישראל ואת האספקה הסדירה של התוצרת החקלאית. הביטוח מונע מצבים בהם נזקי טבע נרחבים, מהם לא ניתן להתגונן, יביאו להתמוטטות כלכלית של משקים חקלאיים ולמחסור בתוצרת ובמקביל יאלצו את הממשלה לשלם מאות מיליוני שקלים של תמיכה בחקלאים. לאור שינויי האקלים, בשלוש השנים האחרונות שילמה הקרן לחקלאים למעלה ממיליארד ₪ פיצויים.
ההתקדמות הטכנולוגית בחקלאות הישראלית וההשקעות הרבות של החקלאים בייצור החקלאי מביאים לכך שהסיכון הכלכלי של כל חקלאי גדל משמעותית ומחייב אותם לרכוש הגנות ביטוחיות, על מנת שלא לקרוס במקרה של נזק טבע. בנוסף, לאור התפתחות החקלאות והרצון לספק אספקה טריה במשך כל השנה, החקלאים נוטלים סיכונים גדולים יותר ומגדלים גידולים שונים גם מחוץ לעונה "הטבעית" וגם באזורים נרחבים יותר בארץ. הדבר לא יכול להיעשות בלי הביטוח שמספק להם הגנה.
המדינה משתתפת בביטוח נזקי הטבע לחקלאים בהיקף שנע בין 35%-80%, והחקלאים משלמים את השאר. נכון להיום תקציב התמיכה של משרד החקלאות ומשרד האוצר הסתיים. על מנת להמשיך למכור למגדלים ביטוחים בתנאים זהים לביטוחים עד כה יש צורך בקבלת חלקה של המדינה.