דף הבית / חרבות ברזל - חקלאות בצל המלחמה / כ-50% משטחי גידול האבוקדו בגליל העליון מושבתים
מטע אבוקדו בגליל העליון - צילום החברה לפיתוח הגליל

כ-50% משטחי גידול האבוקדו בגליל העליון מושבתים

אינדקס חברות וספקים

 מנכ"ל 'אבוקדו גל': לא ניתן להמשיך בקטיף הפירות בגבול הצפון

פרסום

שטחי חקלאות רבים הממוקמים באזור קו העימות בצפון, עד 2 ק"מ מגבול לבנון, הוכרזו על ידי צה"ל כשטח צבאי סגור.

חקלאי יישובי גבול הצפון בקו העימות עם סוריה ולבנון, נמצאים בעונת קטיף התפוח, האבוקדו, והקיווי, אך אינם מורשים להגיע לאזור המטעים, כמו כן, יש מחסור בידיים עובדות, שכן חלק מהעובדים גויסו, והעובדים הזרים לחקלאות פונו מהאזור, בנוסף קיימת בעיה בשינוע, אספקת חשמל, מים, מיגון ועוד. במידה שלא ייקטפו הפירות במועד, יירקבו על העצים.

אמיר בכר מנכ"ל 'אבוקדו גל' ב'חברה לפיתוח הגליל': "עקב הלחימה בגבול הצפון, כלל מגדלי האבוקדו בגליל העליון מתמודדים עם מחסור בכוח אדם. כמו כן, במטעים צמודי הגדר, מכפר גלעדי במערב ועד שניר במזרח, המשתרעים על כ-4,000 דונם המהווים כ-50% משטחי הגידול המניבים בגליל העליון, הוקפאה בצורה גורפת העבודה בשטח לנוכח האיום הביטחוני" אומר בכר ומוסיף "זן האבוקדו שנקטף כרגע הוא ה'אטינגר', ממנו נארז עד כה כאלף טון בלבד מתוך צפי של כ-3 אלף טון. משמעות הדבר שנותרו כעת כ-2,000 טון אטינגר על העצים שבמידה שלא ייקטפו בחודש הקרוב, ייהפכו לבלתי סחירים עקב הירידה הצפויה באיכותם. הנזק הכלכלי למגדלים עלול להיות כבד, הן בשל פגיעה בהיקף הייצוא למדינות אירופה בהן מחירי האבוקדו גבוהים כעת, והן בשל ירידת הביקוש בשווקים המקומיים בישראל כתוצאה מהשלכות המלחמה".

 

בחברה לפיתוח הגליל אומרים כי שטחי ענף הפירות בגבול לבנון בצפון ובחלק משטחי החקלאות בגולן משתרעים על כ-5,500 דונם מטעי תפוח, מתוכם כ-2,000 דונם זן 'פינק ליידי', כ-2,400 דונם מטעי קיווי הממוקמים בעיקר בגליל העליון, בגליל המערבי ובגולן, ו-4,000 דונם אבוקדו.

פרסום

 

בנוסף, ישנם עשרות דונם של מטעי אפרסק, אפרסמון ורימון אליהם לא ניתן להגיע (הנמצאים בשלהי הקטיף).

 

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר/ כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר