לאחר מספר חודשי עבודה בינלאומיים מרתקים עם השותפים (ראו מטה) קיימנו כנס לסיכום תוצאות הפרויקט. הכנס התקיים באולם אירועים במרכז בוקרשט, בכנס התארחנו אצל GreeneDIH השותף מרומניה.
כזכור, מדובר ב-6 שותפים מדרום מזרח אירופה וישראל:
- GreeneDIH- רומניה,
- הדס בר – ישראל,
- Smart Village- בוסניה והרצגובינה,
- Tera Tehnopolis- קרואטיה,
- Centar Kompetencija– קרואטיה
- ו-CUSPIS – קרואטיה.
מטרת הפרויקט היתה לפתח אב טיפוס למעקב אחר איכות המזון באמצעות בלוקצ'יין. הבחירה בבלוקצ'יין נבעה מהרצון להשתמש ברשת שיתופית ששום גורם לא יוכל להסתיר או לשנות את המידע. בשונה מאתרים רבים בעולם האינטרנטי שכביכול מאפשרים לנו לשתף מידע בינינו, אבל בעצם יש להם היכולת (והם גם משתמשים בה) על מנת להציג לנו מה שנראה להם שכדאי להציג לנו, רשת הבלוקצ'יין מבוססת על פתיחות מלאה של המידע לכולם. הפרויקט בעצם התחלק ל-2 חלקים עיקריים:
- איסוף המידע
המידע נאסף על שרשרת האספקה של מוצרים שונים והשפעת המידע על איכות המוצר לצרכן הסופי. השותפים בפרויקט בחרו מוצרים ספציפיים להתמקד בהם במהלך הפרויקט: ביצים, חזירים סלאבים שחורים, תפוחים, יין ואבוקדו.
בגלל הקרבה שלנו (הדס בר) לעמק הירדן בחרנו להביא לפרויקט את האבוקדו.
- פיתוח אב טיפוס
במסגרת הפרויקט פותח אב טיפוס שאוסף מידע זה ומציג אותו לצרכן הסופי. אב הטיפוס פותח באנגלית על ידי CUSPIS בית תכנה מקרואטיה שמתמחה בבלוקצ'יין. במקביל הדס בר, בית תכנה ישראלי, פיתח אפליקציה נפרדת בעברית. הפיתוח המקביל, מעבר להיותו בעברית, בא להמחיש את שיתופיות רשת הבלוקצ'יין. כלומר, למרות שהמידע נכתב על ידי אפליקציה שפותחה על ידי בית תכנה אחד, בקלות יכול כל אחד עם יכולות פיתוח לגשת אל כל המידע (בהדגשה על כל המידע) ללא יכולת של שום ארגון שיהיה גדול ככל שיהיה לחסום מידע כלשהו.
בנוסף לבכירים ממשלת רומניה בתחומי החקלאות והחדשנות שהשתתפו בכנס, השתתפה גם גב' אביגיל שטמלר-פז הנספחת הכלכלית בשגרירות ישראל ברומניה.
מרבית הדוברים הדגישו את החשיבות של יישום טכנולוגיות מתקדמות בחקלאות והצורך הרב בקידום דרכים שיאפשרו להנות מהמידע שטכנולוגיות אלו אוספות גם מעבר למעקב השוטף אחר ייצור המזון (גידול הפירות והירקות)
פרטי יצירת קשר:
אינטרנט: www.hadasbar.com
דוא"ל: [email protected]
פייסבוק: https://www.facebook.com/hadasbarsaas/
***
פרויקט זה קיבל מימון מתוכנית המחקר והחדשנות Horizon 2020 של האיחוד האירופי במסגרת הסכם המענק מס' 818182