דף הבית / פרי וירק החודש / כך תזהו מנגו הבשל לאכילה!
מנגו בשל - צילוםננ חקלאי ערבה תיכונה

כך תזהו מנגו הבשל לאכילה!

חקלאי הערבה התיכונה מסבירים- כך תדעו שהמנגו שרכשתם איינו בוסר ובשל לאכילה:

  • צבעו הפנימי של מנגו בשל צהוב-כתום. בקשו מהמוכר לפתוח פרי לדוגמה, ממש כמו אבטיח.
  • התבוננו על צידו התחתון של הפרי (הפיטם). כאשר הפרי עדיין בוסר הוא נוטה פנימה אך כאשר הפרי בשל הוא מתנפח מעט ובולט כלפי חוץ.
  • התבוננו בנקודות הלבנות על הפרי. כאשר הפרי אינו בשל הם קטנות מאוד וכאשר הפרי מבשיל הם הופכות דומיננטיות יותר.
  • לפני אכילת הפרי חצו קלות על הפרי, במידה והמרקם קשה מאוד- מומלץ להמתין עוד יום-יומיים, אם המגע מעט רך- ניתן לאכול.
  • אם בכל זאת רכשתם פרי קשה, המנגו בדומה לאבוקדו מבשיל בטמפרטורת חדר. כאשר המנגו בשל, ניתן לאחסנו במקרר להארכת חיי המדף.
Print Friendly, PDF & Email

בנוסף אולי תאהב/י

מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר

בידקו גם

תות שדה

תות שדה  הוא סוג של צמח בעל פרחים ממשפחת הוורדיים, הכולל כ-35 מינים שונים, חלקם …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *