דף הבית / פרי וירק החודש / כך תזהו מנגו הבשל לאכילה!
מנגו בשל - צילוםננ חקלאי ערבה תיכונה

כך תזהו מנגו הבשל לאכילה!

חקלאי הערבה התיכונה מסבירים- כך תדעו שהמנגו שרכשתם איינו בוסר ובשל לאכילה:

  • צבעו הפנימי של מנגו בשל צהוב-כתום. בקשו מהמוכר לפתוח פרי לדוגמה, ממש כמו אבטיח.
  • התבוננו על צידו התחתון של הפרי (הפיטם). כאשר הפרי עדיין בוסר הוא נוטה פנימה אך כאשר הפרי בשל הוא מתנפח מעט ובולט כלפי חוץ.
  • התבוננו בנקודות הלבנות על הפרי. כאשר הפרי אינו בשל הם קטנות מאוד וכאשר הפרי מבשיל הם הופכות דומיננטיות יותר.
  • לפני אכילת הפרי חצו קלות על הפרי, במידה והמרקם קשה מאוד- מומלץ להמתין עוד יום-יומיים, אם המגע מעט רך- ניתן לאכול.
  • אם בכל זאת רכשתם פרי קשה, המנגו בדומה לאבוקדו מבשיל בטמפרטורת חדר. כאשר המנגו בשל, ניתן לאחסנו במקרר להארכת חיי המדף.
Print Friendly, PDF & Email

בנוסף אולי תאהב/י

מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר

בידקו גם

תפוח אדמה – למה מה?

מהם ערכיו התזונתיים של תפוח האדמה? איזה זן הישראלים מעדיפים? איפה אנחנו ביחס לאירופה? ועל …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *