כך תזהו מנגו הבשל לאכילה!

חקלאי הערבה התיכונה מסבירים- כך תדעו שהמנגו שרכשתם איינו בוסר ובשל לאכילה:

  • צבעו הפנימי של מנגו בשל צהוב-כתום. בקשו מהמוכר לפתוח פרי לדוגמה, ממש כמו אבטיח.
  • התבוננו על צידו התחתון של הפרי (הפיטם). כאשר הפרי עדיין בוסר הוא נוטה פנימה אך כאשר הפרי בשל הוא מתנפח מעט ובולט כלפי חוץ.
  • התבוננו בנקודות הלבנות על הפרי. כאשר הפרי אינו בשל הם קטנות מאוד וכאשר הפרי מבשיל הם הופכות דומיננטיות יותר.
  • לפני אכילת הפרי חצו קלות על הפרי, במידה והמרקם קשה מאוד- מומלץ להמתין עוד יום-יומיים, אם המגע מעט רך- ניתן לאכול.
  • אם בכל זאת רכשתם פרי קשה, המנגו בדומה לאבוקדו מבשיל בטמפרטורת חדר. כאשר המנגו בשל, ניתן לאחסנו במקרר להארכת חיי המדף.
Print Friendly, PDF & Email

תודה שאתם מבקרים בפורטל החקלאות המוביל אגרונט. אגרונט הוא פורטל חקלאות מקצועי וותיק שעוסק במגוון תחומי חקלאות של ירקות פירות וגידולי שדה גד"ש. בפורטל החקלאות חדשות לחקלאות, מאמרי חקלאות מובילים, זני ירקות ופירות חדשים, פורום חקלאות מקצועי עם מומחים לשאלות ותשובות שיענו על שאלות בתחום החקלאות. בנוסף מכרזים לחקלאות, לוח הודעות לחקלאות, חיפוש חברות לתחום החקלאות, חידושים של חברות חקלאיות, מחירי ירקות ופירות, הדרכה לגידולים חקלאיים, רשימת משווקים ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ירקות ופירות תוצרת ישראל - כך נבחין בהם .
איך לבחור אבטיח ומלון
הרימון- אדום, אצילי ומאוד מאוד בריא
איך גדל קינמון - מה היתרונות ומה התכונות של הקינמון
חרוב - מה רצינו לדעת
טיפים לבחירת אבטיח: כיצד לרכוש אבטיח משובח וכיצד לאחסן אותו לשמירת טריותו
ירקות ופירות תוצרת ישראל - כך נבחין בהם .
איך לבחור אבטיח ומלון
הרימון- אדום, אצילי ומאוד מאוד בריא
איך גדל קינמון - מה היתרונות ומה התכונות של הקינמון
תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחירת תחום עניין

כדי להיות תמיד מעודכנים