יום שבת , אוגוסט 19 2017
heesen

ירק הפלפל

פלפל הוא השם העממי של זני פלפלת שונים (בדרך כלל בני המין Capsicum annuum). המילה פלפל אינה מציינת שם טקסונומי אלא משמשת בדרך כלל לציון הפרי הנאכל של הפלפלת. לזנים שונים של פלפל ניתן שם ייחודי, כמו למשל פלפל צ’ילי לזנים חריפים וגמבה לזנים מתוקים.

פירות הפלפל הם עגולים או מאורכים בצבע אדום, צהוב, כתום, סגול, ירוק בהיר או ירוק כהה. מקורו של הפלפל הוא בדרום אמריקה, ולאחר מכן הובא לאירופה ולשאר העולם. בתחילה שימש הפלפל כצמח נוי וכצמח מרפא, ורק מאוחר יותר החלו להשתמש בו למאכל.

הפלפל הוא שיח חד שנתי מסועף וקטן יחסית. עלוותו תמימה כלומר, אינה מפורצת, ופרחיו הלבנים המכילים שניים עד שלושה פרחים, סדורים בקבוצות. לפלפל חמישה אבקנים ועלי אחד. ההאבקה נעשית על-פי רוב באופן עצמי והפרי המתקבל לאחר ההפריה הוא ענבה.

פרסום

הפלפלים מתאימים לאכילה טריים, מטוגנים, קלויים, מבושלים ואפויים. 

. הפלפל האדום עשיר מאוד בוויטמינים כשבין היתר מדובר על ויטמין A – , ויטמין B3  – וכמובן ויטמין C 

רבים לא מודעים לכך, אבל הפלפל האדום הוא המקור הטבעי הטוב ביותר לוויטמין C, יותר מכל סוגי הירקות והפירות באשר הם.

בנוסף אולי תאהב/י

אהבתם? הפיצו הלאה....Share on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterPrint this pageShare on FacebookEmail this to someone

אודות מערכת פורטל אגרונט

מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר

בידקו גם

פרי החודש ענבים -גפן

אחד מענפי החקלאות המוסדרים והמשגשגים ביותר בישראל הינו ענף גידול הענבים, אחד משבעת המינים בהם …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *