דף הבית / מאמרי חקלאות / חקלאות בישראל – סקירה מקיפה

חקלאות בישראל – סקירה מקיפה

אינדקס חברות וספקים

ישראל היא מדינה קטנה, עם שטח אדמה של כ-20,000 קמ"ר (7,700 מייל רבוע).

פרסום

למרות גודלה הקטן, ישראל היא אחת המעצמות החקלאיות המובילות בעולם, עם מגזר חקלאי מפותח ופרודוקטיבי.

החקלאות היא מגזר חשוב בכלכלת ישראל, התורמת כ-2% מהתוצר המקומי הגולמי (תמ"ג) של המדינה.

ישראל ידועה בתעשיית החקלאות החדשנית וההיי-טקית שלה, שפיתחה מערכות השקיה והגנת הצומח מתקדמות והתקדמה משמעותית בתחומי גידול צמחים והנדסה גנטית. כמה מההתפתחויות החשובות ביותר בחקלאות הישראלית כוללים:

השקיה: ישראל פיתחה מערכות השקיה מתקדמות שסייעו להגדלת תפוקת היבול ויעילות המים.

מערכות אלו כוללות השקיה בטפטוף, המספקת מים ישירות לשורשי הצמחים, וחיפוי, המסייע בשימור הלחות באדמה.

הגנת הצומח: ישראל פיתחה מגוון טכנולוגיות להגנת הצומח, לרבות חומרי הדברה וקוטלי עשבים, כדי לסייע לחקלאים לשלוט במזיקים ומחלות ולהגדיל את תפוקת היבול.

גידול צמחים: ישראל התקדמה משמעותית בגידול צמחים, ופיתחה זנים חדשים של גידולים עמידים בפני מזיקים ומחלות ובעלי תנובה משופרת.

הנדסה גנטית: ישראל נמצאת בחזית המחקר בהנדסה גנטית, עם מספר חברות שפועלות על פיתוח גידולים מהונדסים גנטית.

חקלאות אורגנית: בישראל ישנה מגמה גוברת של חקלאות אורגנית בשנים האחרונות, כאשר מספר חקלאים עוברים לשיטות אורגניות על מנת לייצר מזון בריא יותר וידידותי יותר לסביבה.

ענף החקלאות בישראל ממלא תפקיד חיוני בכלכלת המדינה ותרם תרומה משמעותית למגזר החקלאות העולמי באמצעות הטכנולוגיות והטכניקות החדשניות שלו.

.

הגידולים העיקריים הגדלים בישראל כוללים ירקות, פירות ופרחים. ישראל היא יצואנית גדולה של תוצרת טרייה וידועה בירקות האיכותיים שלה,. .המדינה היא גם יצרנית גדולה של פרחים  ומייצאת כמויות גדולות של פרחים לאירופה ולשווקים אחרים ברחבי העולם.

תעשיית החקלאות בישראל נתמכת על ידי מספר תוכניות ויוזמות ממשלתיות, לרבות מימון מחקר ופיתוח, מענקים והלוואות לחקלאים וסיוע טכני.

ישראל פיתחה מספר טכנולוגיות וטכניקות חדשניות לתמיכה במגזר החקלאי שלה, לרבות השקיה בטפטוף, חיפוי ושיטות מתקדמות לגידול צמחים והנדסה גנטית. טכנולוגיות אלו סייעו להגדלת יבול היבול ויעילות המים, והפכו את החקלאות הישראלית ליותר פרודוקטיבית ותחרותית.

בנוסף למגזר החקלאות המסורתי שלה, ישראל היא גם בית למספר הולך וגדל של סטארט-אפים הפועלים על פיתוח טכנולוגיות חדשות לתעשיית החקלאות, כגון מערכות חקלאות מדויקות, טכנולוגיות חקלאות מקורה ומקורות חלבון חלופיים.

לישראל היסטוריה ארוכה של חקלאות, עם חקלאות עוד מימי קדם. כיום יש במדינה מגזר חקלאות מגוון ומודרני, עם מגוון גידולים הגדלים באזורים שונים בארץ.

פרסום

האקלים בישראל מתאים בדרך כלל לחקלאות, עם קיץ ארוך וחם וחורף מתון. עם זאת, מחסור במים הוא אתגר גדול העומד בפני החקלאים הישראלים, שכן המדינה זוכה לכמות קטנה מאוד של גשמים ונשענת במידה רבה על השקיה. כדי לתת מענה לסוגיה זו, פיתחה ישראל מגוון טכנולוגיות השקיה חדשניות, לרבות מתקני השקיה בטפטוף והתפלה, אשר סייעו להגביר את יעילות המים ולהפחית את ההסתמכות על מקורות מים מסורתיים.

בישראל יש מספר מוסדות מחקר ואוניברסיטאות המתמקדים במחקר ופיתוח חקלאי, ביניהם מרכז וולקני, שהוא אחד ממוסדות המחקר החקלאי המובילים בעולם.

למוסדות אלו תפקיד מרכזי בתמיכה בפיתוח טכנולוגיות וטכניקות חדשות לענף החקלאות בישראל.

מגזר החקלאות בישראל מעסיק מספר לא מבוטל של עובדים, אם כי מספר העובדים המדויק בענף יכול להשתנות בהתאם לתקופת השנה ולסוג העבודה הספציפית הנעשית.

על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בישראל, בשנת 2019 עבדו בארץ כ-45,000 איש בענף החקלאות והייעור, המהווים כ-3% מסך התעסוקה בישראל.

זה כולל הן עובדים במשרה מלאה והן במשרה חלקית, וכן עובדים עונתיים שעשויים לעבוד רק בחלק מהשנה במגזר החקלאי.

למרות הצלחותיה, ענף החקלאות בישראל מתמודד עם מספר אתגרים, ביניהם מחסור במים, הרס קרקע ותחרות מייבוא זול יותר. עם זאת, הענף גילה יכולת הסתגלות וחדשנות חזקה מול אתגרים אלו, וצפויה להמשיך ולהוות חלק חשוב בכלכלת ישראל גם בעתיד.

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר/ כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר