חציל
חציל (שם מדעי: Solanum melongena; נקרא גם: סולנום החציל), ירק מאכל נפוץ בצבע סגול או לבן ממשפחת הסולניים (אף על פי שמבחינה בוטנית הוא פרי), בעל מרקם ספוגי. מקורו של צמח החציל באזורי הודו וסרי לנקה. סולנום החציל הינו צמח טרופי רב שנתי הכולל מגוון זנים של פירות ספוגיים
הפרי בשרני, בעל מרקם ספוגי. זנים שונים של הצמח מניבים חצילים בגדלים, צורות וצבעים שונים. רוב זני החצילים בדרל כלל סגולים, אך קיימים זנים מתורבתים בצבעים לבן, ירוק וצהוב.
החציל אינו פופולרי כמאכל כאשר הוא נא, אולם לאחר בישול הוא מקבל טעם עשיר ומורכב יותר.
החציל הוא הירק האכיל העשיר ביותר בניקוטין. עם זאת, ריכוז הניקוטין בחציל ובירקות אחרים זניח ביחס לטבק, ובכ-9 ק"ג חצילים כמות הניקוטין שווה לזו של סיגריה רגילה.
המילה העברית "חציל" היא תחדיש של אברהם לונץ משנת תרנ"ז על פי המילה הערבית הנדירה (בתעתיק מדויק: חַיְצַל). המילה הרגילה בערבית לציון ירק זה היא (בַּאדִ'נְגַ'אן).
צמחי סולנום החציל דורשים טמפרטורות חמות ויציבות, רוב הזנים דורשים הדליה ומספר קטן של זנים גדלים כדוגמת שיח.
בארצות אסיה, משם הגיע החציל, הוא נקרא "ירק אריכות הימים"; החציל טוב לכולם, אך במיוחד לאנשים מבוגרים, נשים בהריון וילדים. הוא גם מטיב עם חולי לב, מעודד יצירת קולגן, מפרק סתימות כולסטרול בעורקים, מוציא חומצת שתן מהגוף ומאזן את משק המים ומשק האלקטרוליטים בגוף