דף הבית / חדשות בחקלאות / חמישה פיתוחים חקלאיים ישראלים

חמישה פיתוחים חקלאיים ישראלים

אינדקס חברות וספקים

שראל מוכרת בעולם כאומת הסטארטאפ וכמי שאחראית ללא מעט המצאות נפלאות שתורמות לעולם. מכון וולקני של משרד החקלאות אחראי לפיתוח של עוד חמש המצאות ישראליות מוצלחות – שבהחלט יכולות להצטרף לרשימה של עגבניות השרי והטפטפות. קבלו את הכוכבות החדשות של ההסברה הישראלית:

פרסום

מכונה לשטיפה חמה של פירות ירקות

אחת הבעיות הקשות בתחום החקלאות, היא אחסון של פירות וירקות ושמירה עליהם מהרגע שנקטפו – בעיה שמחריפה במיוחד אם רוצים להשיט את הסחורה באוניה לאירופה, דבר שלוקח מספר שבועות. הסיבה לבעיה היא שפירות וירקות בתנאי אחסון עוברים תהליך של "הזדקנות", וסובלים מריקבון, פטריות ומזיקים. לכן משתמשים בחומרי הדברה שלא אחת פוגעים בתוצרת. כדי להתמודד עם הבעיות הללו, פותחה במכון וולקני מכונה לשטיפה חמה של פירות וירקות, ששומרת עליהם:

מד הרכב החלב בעת החליבה

אם אתם טבעונים תעברו הלאה, אבל אם לא – אתם וודאי רוצים לדעת שהחלב שאתם צורכים בריא וטוב. בדיוק עבור זה הומצא מד הרכב החלב בעת החליבה. המכשיר מאפשר למדוד את הרכב החלב בזמן החליבה עצמה, וכך הרפתנים יכולים לדעת לאילו פרות יש הרכב חלב טוב, ולאילו, לעומת זאת, יש הרבה שומן וסוכר. באמצעות המידע הזה, ניתן להתאים את התזונה לפרות ולשפר את בריאותן. מעבר לכך, "מד החלב" מזהה שאריות דם בחלב. מדובר במידע חשוב ביותר, שכן שאריות דם מעידות על מחלת עטין, ופוסלות את השימוש בחלב.

פיתוח תכשיר מיקוריזה לשיפור גידול גידולים חקלאיים

מי לא היה רוצה שהצמחים, הפירות והירקות שלו יגדלו יותר – ללא צורך בהשקעה נוספת? לשם כך פותחה המיקוריזה, שעושה בדיוק את זה:

זני מנגו חדשים

זן המנגו הנפוץ ביותר בשווקים בישראל הוא "מאיה". עם הזמן, שטחי הגידול של המנגו הלכו והתרחבו, וכך החל הייצוא לאירופה. בעקבות זאת, החלה תוכנית טיפוח של זני מנגו חדשים, למרות העובדה שתנאי הגידול הישראליים אינם תנאי אקלים טרופיים כפי שמקובל והזנים המוצלחים שפותחו הם ההוכחה שאפשר לגדל מנגו בהצלחה גם במדינה חצי מדברית.

מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

זני חיטה לקמח מלא

אולי בזכות הטרנד הטבעוני ואולי לא, קמח מלא הופך להיות מבוקש יותר ויותר בעולם. אפשר לשייך זאת גם למודעות ההולכת וגוברת לבריאות. עם זאת, מעט שטחים בעולם מתאימים לגידול שיאפשר הפקתו. בזכות פריצת דרך שהושגה במכון וולקני, פותחו זני חיטה חדשים ולא מתורבתים לטחינה של קמח מלא:

פרסום

המידע נמסר באדיבות מכון וולקני

עיצוב: סטודיו mako

קישור לידיעה 

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר/ כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר