מתוק במיוחד ומכיל כמות גבוהה של ויטמין C!
הפרי מכיל את כמות ויטמין C הנדרשת ליממה!
במו"פ צפון ובחברה לפיתוח הגליל, קוטפים בימים אלו זן חדש ומיוחד של קיווי. מדובר בקיווי ג'ינטאו (Jin Tao) הנחשב לזן חדש בשוק העולמי 'המאיים' על עתידו של הקיווי המסורתי- הירוק.
מבחינת מראהו החיצוני הג'ינטאו נראה כגליל מאורך ומרקם קליפתו פחות 'שעיר' מהקיווי המוכר. כשפותחים את הפרי מתחילה הפליאה, את הצבע הירוק מחליף צבע צהוב וכן מבחינת הטעם מדובר בקיווי מתוק משמעותית מהקווי המסורתי. חוקרי מו"פ צפון עמלו על אקלום הזן המיוחד שמקורו באיטליה ולראשונה בימים אלו נקטפים הפירות הראשונים של הזן בישראל, בגליל.
אלקנה בן ישר, מנכ"ל מו"פ צפון מציין, כי הצבע הצהוב אינו ההבדל היחיד: "מדובר בזן פופולארי מאוד בשווקים האסייתיים, שם קיימת העדפה לפירות מתוקים מאוד, בדיוק כמו קיווי הג'ינטאו. כמו כן, מדובר בפרי המכיל כמות גבוהה של ויטמין C , כך שגם מבחינה בריאותית יש כאן בשורה של ממש".
אגב, הכמות המומלצת לצריכת ויטמיןC ביממה הינה 100 מ"ג, כמות אותה מכיל הקיווי הצהוב!.
בחברה לפיתוח הגליל מציינים, כי קטיף הפרי הינו במהלך חודש אוקטובר וכי יש לו חיי מדף ארוכים במיוחד המאפשרים, שיווק ומכירה לאורך זמן.
הקיווי נחשב לפרי ממשפחת האקטינידיים ומקורו בדרום סין. כיום מגדלים בישראל בעיקר את הזנים 'ברונו' ו'היווארד', כך שגידול זן זה מרחיב את שוק הקיווי בישראל וייתכן, כי יאפשר אף ייצוא של קיווי איכותי ומיוחד גם לשווקים מעבר לים, בדגש על המדינות האסייתיות.
תגובה אחת
איך הגינטאו בהשואה לזן סאן גולד ביחס לגודל וטעם דרישות צינוו