דף הבית / זנים חדשים לירקות ופירות / זן חדש של קיווי צהוב – קיווי ג'ינטאו (Jin Tao)
קיווי צהוב - קיווי ג'ינטאו (Jin Tao)

זן חדש של קיווי צהוב – קיווי ג'ינטאו (Jin Tao)

אינדקס חברות וספקים

מתוק במיוחד ומכיל כמות גבוהה של ויטמין C!

פרסום

 

הפרי מכיל את כמות ויטמין C הנדרשת ליממה!

 

במו"פ צפון  ובחברה לפיתוח הגליל, קוטפים בימים אלו זן חדש ומיוחד של קיווי. מדובר בקיווי ג'ינטאו (Jin Tao) הנחשב לזן חדש בשוק העולמי 'המאיים' על עתידו של הקיווי המסורתי- הירוק.

 

מבחינת מראהו החיצוני הג'ינטאו נראה כגליל מאורך ומרקם קליפתו פחות 'שעיר' מהקיווי המוכר. כשפותחים את הפרי מתחילה הפליאה, את הצבע הירוק מחליף צבע צהוב וכן מבחינת הטעם מדובר בקיווי מתוק משמעותית מהקווי המסורתי. חוקרי מו"פ צפון עמלו על אקלום הזן המיוחד שמקורו באיטליה ולראשונה בימים אלו נקטפים הפירות הראשונים של הזן בישראל, בגליל.

 

אלקנה בן ישר, מנכ"ל מו"פ צפון מציין, כי הצבע הצהוב אינו ההבדל היחיד: "מדובר בזן פופולארי מאוד בשווקים האסייתיים, שם קיימת העדפה לפירות מתוקים מאוד, בדיוק כמו קיווי הג'ינטאו. כמו כן, מדובר בפרי המכיל כמות גבוהה של ויטמין C , כך שגם מבחינה בריאותית יש כאן בשורה של ממש".

אגב, הכמות המומלצת לצריכת ויטמיןC  ביממה הינה 100 מ"ג, כמות אותה מכיל הקיווי הצהוב!.

פרסום

 

בחברה לפיתוח הגליל מציינים, כי קטיף הפרי הינו במהלך חודש אוקטובר וכי יש לו חיי מדף ארוכים במיוחד המאפשרים, שיווק ומכירה לאורך זמן.

 

הקיווי נחשב לפרי ממשפחת האקטינידיים ומקורו בדרום סין. כיום מגדלים בישראל בעיקר את הזנים 'ברונו' ו'היווארד', כך שגידול זן זה מרחיב את שוק הקיווי בישראל וייתכן, כי יאפשר אף ייצוא של קיווי איכותי ומיוחד גם לשווקים מעבר לים, בדגש על המדינות האסייתיות.

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר/ כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]

תגובה אחת

  1. שטיין שמואל

    איך הגינטאו בהשואה לזן סאן גולד ביחס לגודל וטעם דרישות צינוו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר