זן חדש של בטטות!!

בטטות לבנות

זן חדש של בטטות!!

משרד החקלאות אקלם בארץ

הזן החדש מכיל רק 1/3 מכמות הסוכר לעומת הבטטה הכתומה, וסופח הרבה פחות שמן במהלך הטיגון

פרסום

בעולם קיימים זנים רבים ומגוונים של בטטות בעלות צורות וצבעים שונים. הבטטה הנפוצה והמוכרת כיום בשווקים היא הבטטה הכתומה, המתוקה מזן ג’ורג’יה ג’ט אותה אנו מבשלים, אופים ומטגנים. לאחרונה, אקלמו מדריכי שירות ההדרכה והמקצוע (שה”מ) במשרד החקלאות זן חדש מארה”ב של בטטות לטובת הרחבת שוק הבטטות בישראל. במהלך שלוש שנים בוצעו מבחנים של מספר זנים, נעשו תצפיות והערכה של תנאי הגידול  באקלים הישראלי, ונכתב פרוטוקול הגידול המתאים לאקלים הישראלי לטובת הזן החדש – זן בטטות לבנות.

הזן החדש מכיל רק שליש (1/3) מכמות הסוכר לעומת הבטטה הכתומה, תכולת חומר היבש שלו גבוהה, וכתוצאה מכך הוא סופח הרבה פחות שמן במהלך הטיגון. יתרון נוסף של הבטטות החדשות הינו משך הזמן שניתן לאחסנן ולשווקן אחרי האסיף – עד חצי שנה תוך שמירה על תנאי אחסון של טמפרטורה ולחות מתאימים.

Print Friendly, PDF & Email

בנוסף אולי תאהב/י

מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר

בידקו גם

חדשנות חקלאית

  העגבנייה הקטנה בעולם! חברת ‘קדמה‘ מערבה תיכונה, תציג לראשונה עגבניות בוטיק בעלות ייחוד עולמי …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *