דף הבית / חדשות בחקלאות / השנה צפויה עליה של 10% ביבול הדובדבן לכ- 2,200 טון !

השנה צפויה עליה של 10% ביבול הדובדבן לכ- 2,200 טון !

אינדקס חברות וספקים

אלקנה בן ישר מנהל מו"פ צפון אומר: "יתרונם העיקרי של זני הדובדבן החדשים מעבר להופעה מוקדמת המאריכה את עונת הדובדבנים ומעניקה יתרון גדול לחקלאים והמשווקים, הינו בהופעה חיצונית מרשימה של גודל, פציחות, מתיקות , מוצקות וחיי מדף ארוכים. מאחר ולחקלאי חשובה גם רמת היבול המושגת, פרמטר זה נבחן על ידינו. מו"פ צפון עוסק בשיפור זני הדובדבן הגדלים כיום במטעים, השפעה על גודל ואיכות פרי על ידי איזון רמת היבול במטע וכן שמירה על איכויות פרי לאורך העונה ולאחר אחסון. בנוסף עוסקים גם בפרויקט של ממשק ידידותי במטע – במסגרתו מפתחים במו"פ צפון שיטות להפחתת השימוש בחומרי הדברה במטעים" אומר בן ישר. עוד מציין בן ישר כי במהלך 9 השנים האחרונות זנים רבים  ומיוחדים של דובדבנים, נכנסו לתהליך אינטרודוקציה (יבוא). זנים מקליפורניה -מתאימים לאזורי הגידול הנמוכים והחמים יותר בארץ, וזנים מאזור סמרלאנד בקנדה המתאימים לאזורים היותר קרים . הזנים עוברים מבחני אקלום על ידי  חוקרי מו"פ (מחקר ופיתוח) צפון בחוות המחקר בגליל ובגולן, במספר פרמטרים למשך שלוש שנים , לאחר מכן מועברים לנטיעה מסחרית לחקלאים מגדלי הדובדבן.

פרסום

 

השם הכולל "דובדבנים" נועד למינים שונים של פירות ממשפחת הוורדיים. ביפן נפוץ הדובדבן לא רק כעץ פרי אלא כסמל לאומי שסביבו נחגג פסטיבל פריחת הדובדבן המסמל התחלה חדשה, פוריות ושמחת חיים. פרי הדובדבן התאקלם בארץ בסוף שנות ה-30 והוא צלח רק באזורים גבוהים מ – 600 מטר מעל פני הים. השנה צפוי היבול בארץ לעמוד על מעל 2200 טון דובדבנים, עליה של כ-10 אחוזים בייחס לשנה שעברה זאת בשל התרחבות השוק והתאמת מצעי הגידול לצרכי הפרי כחלק ממחקרים המתבצעים בחברת 'טוף מרום גולן'. הקטיף מתחיל בתחילת מאי ומסתיים בסוף יוני. את הזן המקדים המסורתי 'בורלא' מחליפים אט אט ה'מיני רויאל' ו- 'רויאל דון' שיכנסו השנה לראשונה לשוק.  בהמשך יגיע זן הבינג, שצבעו אדום-צהוב, פירותיו גדולים יחסית וטעמו מתוק. זנים נוספים יופיעו בסוף מאי ועד אמצע יולי. פילוח השוק בשנה שעברה בחלוקה לזנים  היה: בורלא-23%, צ'ינוק-5%, רנייר-25%, בינג-21%, ואן-1%, סטלה-4%, הידל פינדל-7%, סאם-1%, אחרים-5%, כשהשנה הזנים החדשים צפויים לתפוס כ -12 אחוזים מהשוק.

 

פרסום

הדובדבנים מכילים כמות גדולה של ויטמין C וביופלבונואידים (חומרי צבע הפרי), שמגבירים את ספיגת הוויטמין ונושאים את נוגדי החמצון שבו עד לכלי הדם הזעירים ביותר בגוף. בצריכת דובדבנים יש פוטנציאל להפחתת מחלות לב או מחלות כרוניות אחרות, כמו דלקת פרקים. החומרים הכימיים המעניקים לדובדבן את צבעו האדום מסוגלים להקל על כאבים ופועלים כמו תרופות משככי כאבים, ואנטי דלקתיים. ברפואה האלטרנטיבית והסינית ממליצים לצרוך דובדבנים לחיזוק מערכת החיסון והראייה, לסובלים מדלקות חוזרות ונשנות בדרכי הנשימה וכנגד צבירת נוזלים בגוף.

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר/ כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר