דף הבית / חדשות בחקלאות / הסקר השנתי לשנת 2016 לשימוש חורג בחומרי הדברה

הסקר השנתי לשנת 2016 לשימוש חורג בחומרי הדברה

אינדקס חברות וספקים

משרד החקלאות חושף את תוצאות הסקר השנתי לשנת 2016 לשימוש חורג בחומרי הדברה בפירות וירקות הנדגמים בשדות ובבתי האריזה:

פרסום

89% מכלל הדגימות נמצאו תקינות • 48% מהדגימות נמצאו ללא שאריות חומרי הדברה כלל • משרד החקלאות ממשיך בפעולותיו לשמירה על תוצרת חקלאית תקינה גם בגבולות המדינה

מתוך הממצאים עולה כי לא נמצאו חריגות כלל (שיעור חריגה 0%) באבטיח, אננס, בטטה, בצל (יבש וירוק), חציל, כרוב, כרוב סיני, ליצ'י, מלון, מנגו, מנטה, משמש, פפיה, ארטישוק, קישוא, רוקולה, שום, שומר, תירס , תמר, תפוח, תפוח אדמה

שר החקלאות, אורי אריאל: "משרד החקלאות פועל באופן מתמיד לצמצום חומרי ההדברה בתוצרת החקלאית במטרה לתת לציבור תוצרת טרייה ובריאה, אנו קוראים לציבור בעיקר לקראת ט"ו בשבט – צרכו פרי "פרש" במקום פרי יבש"

משרד החקלאות ופיתוח הכפר מפרסם את תוצאות הסקר השנתי לשימוש חורג בחומרי הדברה בתוצרת צמחית טרייה, המבוצע מדי שנה על ידי המשרד בפירות וירקות הנדגמים בשדות ובבתי האריזה. בממצאי סקר 2016, אנו עדים לעלייה נוספת באחוז הדגימות התקינות, העומדת כיום על כ- 89%, (מתוכן 48% נמצאו ללא שאריות חומרי הדברה כלל (לשם ההשוואה, במהלך השנים 2015 ו- 2014 נמצאו 88% ו- 85% דגימות העומדות בתקן בהתאמה). בשנת 2016, נבדקו 500 דוגמאות תוצרת טרייה של 50 זנים ירקות ופירות בפריסה ארצית.

רובן המוחלט של תוצאות הבדיקות תקינות. במשרד מדגישים כי כמחצית מהחריגות (5% מתוך 11% חריגה) נמצאו כחריגות ברמה נמוכה עד מאוד, ונבעו, ככל הנראה, בין היתר מרחף של חומרי הדברה הנישאים באוויר משדות סמוכים, רמות סף של רגישות המכשור האנליטי המזהה חריגות אפסיות ועוד. בכמחצית מהחריגות הנותרות (26 מקרים), נמצאו חריגות ברורות שגררו חקירה של מפקחי משרד החקלאות (פיצו"ח) לנסיבות האירוע, שהובילו בחלקן לקנסות מנהליים. יודגש, כי לא כל חריגה מסוכנת לבריאות, משמעות החריגות היא שימוש בחומרי הדברה הנעשה בניגוד להנחיות המשרד ל"חקלאות נאותה". המשרד ימשיך וינטר את החקלאים הפועלים בניגוד להנחיותיו.

מתוך הממצאים עולה כי לא נמצאו חריגות כלל (שיעור חריגה 0%) באבטיח, אננס, בטטה, בצל (יבש וירוק), חציל, כרוב, כרוב סיני, ליצ'י, מלון, מנגו, מנטה, משמש, פפיה, ארטישוק, קישוא, רוקולה, שום, שומר, תירס , תמר, תפוח, תפוח אדמה.

שיעורים בעלי חריגה גבוהה נמצאו בדובדבן, בתבלינים, בתות שדה ובצנונית. אלו מעידים על כמויות של שאריות חומרי הדברה גבוהות מהמותר בחוק, או שמדובר בשימוש בחומרים שאינם מורשים בשימוש.

פרסום

מחצית מסוגי הדגימות היו ירקות, ומחצית כללו: פירות, הדרים ותבלינים, כפי שמפורט בטבלה:

אזור מס' דגימות
הדרום 87
חדרה והשרון 84
המרכז 52
הערבה 113
הצפון 164

נצפתה ירידה בשיעור הדוגמאות החריגות בחלק מהגידולים:

הגידול אחוז הדוגמאות החריגות בשנת 2015 אחוז הדוגמאות החריגות בשנת 2016 הגידול אחוז הדוגמאות החריגות בשנת 2015 אחוז הדוגמאות החריגות בשנת 2016
עגבנייה 8% 3% מלפפון 33% 10%
תפוח עץ 19% 0% חציל 8% 0%
מלון 24% 0% קישוא 30% 0%
אפרסק 30% 8% כרפס 80% 10%

יודגש כי מחצית מהחריגות שהתקבלו, נבעו עקב הימצאות שאריות של חומרים האסורים בשימוש עבור הגידול שנבדק, אבל לא אסורים בשימוש בחקלאות.

 

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר/ כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר