דלעת

דְּלַעַת   היא סוג צמח ממשפחת הדלועיים.  . הדלעת שכיחה ביותר בצבעי כתום כאשר היא בשלה. ניתן למצוא את הדלעת בצבעים כתום או צהוב אך יש גם מקרים בהם הדלעת היא לבנה, אדומה או אפורה. הדלעת הנפוצה ביותר היא כמובן הכתומה, תודות לפיגמנטים המצויים בה: לוטאין ובטא-קרוטן. ככל שהדלעת תכיל יותר מהפיגמנטים הללו, צבעה יהיה עז יותר

צמחי דלעת נפוצים בחצי הכדור המערבי ופרי הדלעת הוא ענבה בשרנית גדולה. הדלעת משתנה בצורותיה: לעתים כדורית, אך לרוב מלבנית מוארכת או ביצתית. קליפתה חלקה וצבעיה משתנים.

הזנים הגדולים שוקלים בין 18 ל-36 ק”ג. צמח הדלעת הוא חד ביתי (כולל הן פרחים זכריים והן פרחים נקביים, וצבעיהם צהובים). הדלעת היא פרי. לדלעת קירבה משפחתית לצמח המלפפון והקישוא.

פרסום

גרעיני הדלעת הטבעיים, עשירים במינרלים ובמיוחד באבץ (100 גרם גרעינים מכילים 70% מהכמות היומית המומלצת של אבץ), החשוב לבריאות העור והשיער. הדלעת ירק דל מאוד בקלוריות – רק 26 קק”ל ל-100 גרם. אין בה שומן, וכמובן שלא כולסטרול.

שם הדלעת, “פאמפקין” (באנגלית) באה מהמילה היוונית “pepon’, כלומר, ‘מלון גדול’.

Print Friendly, PDF & Email

בנוסף אולי תאהב/י

מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר

בידקו גם

תפוח אדמה – למה מה?

מהם ערכיו התזונתיים של תפוח האדמה? איזה זן הישראלים מעדיפים? איפה אנחנו ביחס לאירופה? ועל …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *