דף הבית / זנים חדשים לירקות ופירות / במו”פ צפון הצליחו להקדים את עונת הליצ’י בחודש וזן חדש- הונג-לונג

במו”פ צפון הצליחו להקדים את עונת הליצ’י בחודש וזן חדש- הונג-לונג

באמצעות שימוש במים גאותרמיים חמים הפורצים מהאדמה!

 

כחודש ימים טרום תחילת עונת קטיף ליצ’י הרשמית-  במו”פ (מחקר ופיתוח) צפון ובחברה לפיתוח הגליל ברכו על ביכורי פירות הליצ’י הראשונים שנקטפו כבר הבוקר (שני, 29.5) יממה לפני שבועות, כתוצאה ממחקר פורץ דרך שנמשך כשלוש שנים כלל גידול וטיפוח הליצ’י תוך ניצול השפעות המים הגאותרמיים על גידולי הקיץ!

פרסום

בחוות המטעים של מו”פ צפון ומועצת גליל עליון , נוהל מחקר על ידי פרופ’ רפי שטרן– ראש תחום המטעים במו”פ צפון והחברה לפיתוח הגליל, וממקימי המסלול לחקלאות בפקולטה למדעים במכללה האקדמית תל חי, בו נבחנו לאורך שלוש השנים האחרונות ,את השפעת ‘מי שמיר‘- מים הגאותרמיים (חמים) הפורצים מהאדמה , והבוקר כבר החלו בקטיף פירות הליצ’י הראשונים, כשלושה שבועות עד חודש(!) טרום תחילת עונת הליצ’י. תיזמון המקדים באופן משמעותי את קטיף הליצ’י בענף פירות הקיץ- שיעניק יתרון כלכלי ושיווקי לחקלאי הגליל מול מתחרים בארץ ובשווקי העולם.

בשלב זה התמקד הגידול הניסיוני בשני זניםמאוריצ’יוס הקיים בארץ וצבעו האדום ורוד,

וזן חדשהונג-לונג, בעל טעם מתוק במיוחד בצבע צהבהב, המטופח על שטח של דונם בחממות .החל מהעונה הבאה יורחב גידול זה למטרות שיווקיות נרחבות יותר, למספר משקים.

מנכ”ל מו”פ צפון אלקנה בן ישר אומר: “הליצ’י גדל בארץ ובעולם, באזורים חמים יותר מעמק החולה ,בו הטמפרטורות נמוכות ואינן מתאימות בדרך כלל לגידול זה, לכן מעולם לא הצליחו לגדל ליצ’י בעמק החולה. במו”פ צפון פיתחנו  טכנולוגיה באמצעותה הצלחנו לגדל בעמק החולה לי’צי טעים ומתוק, וחשוב מכך- זני ליצ’י המקדימים את הגידול המסחרי הרגיל. המגדלים יוכלו ליהנות משיווק מוקדם שיעניק להם יתרון כלכלי. לאחר שלוש שנות מחקר יש לנו ליצ’י איכותי, טעים, מוקדם ויפה!”

פרסום

 

גלית רדל אחראית חלקות המבחן במו”פ צפון ציינה: “היתרון הינו הקדמת העונה בחודש ימים וזאת על ידי ניצול הגורם הטבעי באזור הגליל – קידוחי מי שמיר- מים גיאותרמיים חמים, הפורצים בחום מהאדמה  וטכניקות נוספות המאפשרות פריחה מקדימה ופרי מוקדם

מוצא העץ מאזורים טרופיים, אך יחד עם זאת מגדלים אותו גם בארץ.  בחברת טוף מרום גולן פיתחו מצע קרקע ייחודי המאפשר את התאמתו של הליצ’י לאקלים בישראל דבר המשפר את כמות ואיכותו היבול הגדל בארץ. יבול הליצ’י בישראל עומד על  כ 300 טון בשנה, כשרוב היבול מיוצא לאירופה. בסין קיימים מאות זני ליצ’י, בארץ עד השנה טופחו שני זנים- המאוריצ’יוס  ופלורידאני כעת בהמשך למחקר של מו”פ צפון אוקלם בישראל גם הזן החדש – ההונג-לונג. רוב מטעי הליצ’י הינם באזור החוף, בקעת הירדן ודרום רמת הגולן.

Print Friendly, PDF & Email

בנוסף אולי תאהב/י

מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר

בידקו גם

גנבת אבוקדו מחקלאי? תשב שנתיים בכלא

גנבים חקלאיים התרגלו לעונשים קלים יחסית לאחר שנתפסו. אולם בזמן האחרון שלפה המשטרה את איום …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *