בי-יו דבש הגישה בקשה לרישום פטנט עבור שיטות להפקת דבש מתורבת

דבש בלי דבורים – הצעד הבא:

בי-יו דבש הגישה בקשה לרישום פטנט עבור שיטות להפקת דבש מתורבת; המטרה: יצירת קיבת דבש מלאכותית המתחקה אחר פעילות קיבת הדבורה

 

פרסום

המנכ"ל אופיר דבש: "בי-יו דבש עמלה על פיתוח טכנולוגיה פורצת דרך שתשנה את פני שוק הדבש העולמי ותאפשר מוצרי מזון בר קיימא. כחלק מאסטרטגית החברה ועל מנת לבצר את יתרונה הטכנולוגיה, החברה הגישה זה עתה בקשה לפטנט שלישי בארה"ב. בקשה זו היא עוד נדבך חשוב במיצוב החברה כמובילה עולמית בתחומה"

 

חברת הפודטק הישראלית בי-יו דבש, בניהולו של אופיר דבש, הגישה בקשה (באמצעות חברה בת) לאישור פטנט בארה"ב עבור Methods And compositions for Producing Emulated Honey. בי-יו דבש מפתחת תהליך תעשייתי לייצור דבש מתורבת, קרי ייצור דבש ללא דבורים, וכדי להגשים מטרה זו, בי-יו דבש נדרשת לפתח מסוגלות, בין השאר, ליצירת קיבת דבש מלאכותית המתחקה אחר פעילות קיבת הדבורה, תוך שהיא עושה שימוש בתהליכים אנזימתיים ביולוגיים לייצור דבש מצוף עד לקבלת דבש אמיתי.

 

מטרת השיטה המתוארת הינה ביסוס תהליך חדש שיאפשר יצירה מוגברת של מרכיבי הדבש החשובים מן הצוף, ללא תלות בדבורים, תוך שליטה בכמות מרכיבי הדבש, הרכבם והיחסים ביניהם – עד לקבלת דבש שדומה בהרכבו לדבש טהור (ממקור של דבורים) ברמה המיקרוסקופית. יצירת דבש בשיטה זאת עשויה להוות פריצת דרך תעשייתית ובעל ערך כלכלי ותעשייתי משמעותי.

 

לשיטת ייצור הדבש המתוארת יתרונות רבים: (א) יתרון איכותי – דבש המיוצר בשיטה זו לא יכיל שאריות של חומרי הדברה, רעלנים וחומרים תרופתיים ו/או אנטיביוטיקות; (ב) יתרון בריאותי – מאחר ויופק מצוף, הדבש המתורבת ישמור על סגולותיו הבריאותיות ועל תכונותיו האנטי בקטריאליות והאנטי דלקתיות; (ג) יתרון רווחת הדבורים – התהליך איננו מערב פגיעה בדבורים לצורך ייצור הדבש אשר מהווה מגמה גלובלית כללית במסגרתה תהליכים תעשייתיים נעשים ללא פגיעה בבעלי חיים; ו- (ד) יתרון העונתיות והגמישות – עם המעבר לדבש מתורבת אשר מיוצר במעבדה ועל פי דרישה, תקופת ייצור הדבש עשויה להיות רציפה היות ואין צורך בהתערבות של דבורים, בכמויות שהוזמנו מראש, לפי דרישה ועל פי יחסים מסוימים בין מרכיבים וללא תלות בעונות השנה.

 

ככל שהבקשה תאושר, הפטנט המבוקש עשוי להעניק חיזוק נוסף לאורך זמן למערך הגנות הקניין הרוחני של בי-יו דבש, לצד בקשות קיימות נוספות של בי-יו דבש לפטנטים ובקשות נוספות, ככל שיוגשו על ידי בי-יו דבש.

 

אודות בי-יו דבש

פרסום

בי-יו דבש מפתחת תהליך סדור ותעשייתי לייצור דבש מתורבת, בתנאי מעבדה, באמצעות שימוש בנקטר וצוף טבעי. החברה השלימה באחרונה מיזוג עם חברת המעטפת וואיטסטון גרופ, והיא נסחרת כעת לפי שווי של 83 מיליון שקל. דבש מתורבת המיוצר מצוף הוא מוצר ייחודי וראשון מסוגו בקנה מידה עולמי. בשלב זה, החברה מתמקדת בפיתוח קיבת דבורה מלאכותית, שתחקה את הפעילות האנזימתית ואת התנאים הספציפיים המתרחשים בקיבת הדבורה בטבע. בנוסף, בי-יו דבש עובדת על טכנולוגיה להפקת נקטר (צוף) טבעי, על מנת להגדיל את יכולת תפוקת הדבש והפיכת התהליך לתהליך יעיל, מהיר וזול.

 

ערב המיזוג, בעלי המניות בבי-יו דבש כללו, בין השאר, את בעל השליטה עדי צים, המחזיק בחברת המימון החוץ בנקאי SR אקורד; עוה"ד אריק קאופמן וירון קיזר ממשרד KRKR, הנמנים על מייסדי בי-יו דבש ושותפים בחברות פודטק נוספות, בהן ביומילק הבורסאית; שרון פימה, ממייסדי בי-יו דבש, המכהן גם כמנכ"ל חברת הפודטק הישראלית מיטק; אלי נידם, בעלי חברת המימון החוץ בנקאי שוהם ביזנס; רני צים, בעלי קבוצת רני צים אחזקות; אקסטרה אחזקות, בשליטתו של מוטי בן משה; והיהלומנים פנחס ובן ציון פוזיילוב.

 

הצוות המוביל של בי-יו דבש כולל את המנכ"ל אופיר דבש, בוגר יחידת המודיעין הטכנולוגית של צה"ל 81, ואף כיהן בחמש השנים האחרונות כסמנכ"ל טכנולוגיות בחברת GKI GROUP שהיא גם חממה להקמת חברות הזנק; ואת סמנכ"לית הפיתוח ד"ר אפרת דבש ריזנפלד, שלה דוקטורט במחלקה לגנטיקה מולקולרית ממכון וייצמן למדע, פוסט-דוקטורט מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד, ואף שימשה כמנהלת המעבדה למחקר תרגומי בתחום סרטן השד במרכז הרפואי סוראסקי (בית החולים איכילוב).

Print Friendly, PDF & Email

תודה שאתם מבקרים בפורטל החקלאות המוביל אגרונט. אגרונט הוא פורטל חקלאות מקצועי וותיק שעוסק במגוון תחומי חקלאות של ירקות פירות וגידולי שדה גד"ש. בפורטל החקלאות חדשות לחקלאות, מאמרי חקלאות מובילים, זני ירקות ופירות חדשים, פורום חקלאות מקצועי עם מומחים לשאלות ותשובות שיענו על שאלות בתחום החקלאות. בנוסף מכרזים לחקלאות, לוח הודעות לחקלאות, חיפוש חברות לתחום החקלאות, חידושים של חברות חקלאיות, מחירי ירקות ופירות, הדרכה לגידולים חקלאיים, רשימת משווקים ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

שיא בהיקף הפיצויים למגדלי אגוזי האדמה: קנט פיצתה את המגדלים בכ-15 מיליון ש"...

4 באפריל 2024

בשלוש השנים האחרונות פיצתה קנט את מגדלי האבוקדו בקרוב ל-100 מיליון ש"ח

3 באפריל 2024

קנט פיצתה את מגדלי ההדרים בלמעלה מ-54 מיליון ש"ח במהלך שלוש שנים האחרונות –...

3 באפריל 2024

לקראת חג הפסח, מפקחי משרד החקלאות החלו לתגבר את פעילותם במעברי הגבול וסיכלו...

3 באפריל 2024

נחתם הסכם בין קרן הפיצויים במס רכוש ומשרד החקלאות למגדלי ירקות בבתי צמיחה

3 באפריל 2024

תחרות הצילום המסורתית "הגלריה החקלאית" של קנט תעמוד השנה בסימן הצדעה למתנדב...

20 במרץ 2024

שיא בהיקף הפיצויים למגדלי אגוזי האדמה: קנט פיצתה את המגדלים בכ-15 מיליון ש"...

4 באפריל 2024

בשלוש השנים האחרונות פיצתה קנט את מגדלי האבוקדו בקרוב ל-100 מיליון ש"ח

3 באפריל 2024

קנט פיצתה את מגדלי ההדרים בלמעלה מ-54 מיליון ש"ח במהלך שלוש שנים האחרונות –...

3 באפריל 2024

לקראת חג הפסח, מפקחי משרד החקלאות החלו לתגבר את פעילותם במעברי הגבול וסיכלו...

3 באפריל 2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחירת תחום עניין

כדי להיות תמיד מעודכנים