בט"ו בשבט אוכלים פירות טריים ישראלים

משרד החקלאות בקריאה לציבור:

 בט"ו בשבט אוכלים פירות טריים ישראלים

 פירות מיובשים מלאים בסוכר ובצבעי מאכל מלאכותיים, ודלים בערכים תזונתיים. אז למה להיצמד להרגלים ישנים ולצרוך פירות מיובשים?

פרסום

 לפי סקר הוצאות המשפחה ההוצאה החודשית הממוצעת למשק בית בישראל עבור פירות עומדת על כ-140 ש"ח בלבד ומהווה רק כ-5% מעלות סל הצריכה למזון

שר החקלאות אורי אריאל : "'וַיֹּאכַל כָּל עֵשֶׂב בְּאַרְצָם וַיֹּאכַל פְּרִי אַדְמָתָם' (תהילים ,ק'ה). החקלאים הם החלוצים של ימינו והתוצרת החקלאית הישראלית היא מהטובות בעולם. גם השנה בט"ו בשבט, אני קורא לעם ישראל לצרוך פירות טריים שנשתבחה בהם ארץ ישראל ובכך נמשיך לפתח ולחזק את ענף החקלאות ואת החקלאים הישראלים"

לקראת ט"ו בשבט, משרד החקלאות יוצא בקריאה לציבור לצרוך פירות טריים ישראלים במקום פירות מיובשים ומיובאים (בעיקר מטורקיה).

כיום, מרבית המשפחות בישראל נוהגות לצרוך פירות מיובשים בט"ו בשבט. מדובר במסורת עתיקת יומין, שמקורה בחוסר בפירות שהיה בעבר בגולה בתקופת החורף. לכן הפתרון שנמצא היה צריכת פירות מיובשים שיובאו מישראל. היום, ניתן למצוא ברשתות השיווק, במרכולים ואצל הירקנים עשרות סוגים של פירות טריים בשפע של צבעים וטעמים שונים, כאשר לכל אחד מהם סגולות וערך תזונתי גבוה, התורמים רבות לבריאותנו וכולם תוצרת כחול-לבן. בניגוד לפירות המיובשים, הפירות הטריים מכילים ויטמינים וערכים תזונתיים רבים, ללא כל צבע מאכל או עיבוד תעשייתי.

פרסום

על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ההוצאה החודשית הממוצעת למשק בית בישראל עבור פירות עומדת על כ-140 ש"ח בלבד, בתוך כך, צריכת פירות טריים לנפש (ללא ירקות!) עומדת על כ- 8.3 ק"ג בממוצע. במשרד החקלאות ממליצים לצרוך בט"ו בשבט פירות טריים, כבכל שאר ימות השנה, ולהרוויח טריות וערכים תזונתיים בעשרות זנים של פירות, שעדיפים על אלו הנמצאים בפירות המיובשים.

ככלל, החקלאים המקומיים נחשבים לטובים בתחומם, העובדים עם הטכנולוגיות המתקדמות בעולם, מגיעים להישגים מעוררי הערכה ומעל הכול – מגדלים עבור כולנו פירות טעימים, איכותיים ומגוונים. השנה משרד החקלאות קורא להוסיף בסדר ט"ו בשבט לפחות פרי טרי אחד על כל פרי יבש. אין כל סיבה להסתפק בפירות יבשים כשאפשר לצרוך פירות טריים, ליהנות מהערכים התזונתיים – וגם לתמוך בכלכלה המקומית ובחקלאים הישראלים.

בין הפירות הטריים הישראלים שנמצאים כרגע על המדפים (רשימה חלקית): תפוח, בננה, תות שדה, אגס, קיווי, תפוז, קלמנטינה, מלון, אפרסמון, אננס, אשכולית, רימון, פומלה, אשכולית אדומה, תמר, שקד, ענבים, פפאיה, פסיפלורה, פיטאיה, גויאבה ועוד.

Print Friendly, PDF & Email

תודה שאתם מבקרים בפורטל החקלאות המוביל אגרונט. אגרונט הוא פורטל חקלאות מקצועי וותיק שעוסק במגוון תחומי חקלאות של ירקות פירות וגידולי שדה גד"ש. בפורטל החקלאות חדשות לחקלאות, מאמרי חקלאות מובילים, זני ירקות ופירות חדשים, פורום חקלאות מקצועי עם מומחים לשאלות ותשובות שיענו על שאלות בתחום החקלאות. בנוסף מכרזים לחקלאות, לוח הודעות לחקלאות, חיפוש חברות לתחום החקלאות, חידושים של חברות חקלאיות, מחירי ירקות ופירות, הדרכה לגידולים חקלאיים, רשימת משווקים ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

תחרות הצילום המסורתית "הגלריה החקלאית" של קנט תעמוד השנה בסימן הצדעה למתנדב...

20 במרץ 2024

רמת הנגב הוכרזה כאזור החקלאי הבא של ישראל:

19 במרץ 2024

לראשונה בישראל תכנית לאומית לביטחון מזון

19 במרץ 2024

"להכין" פרי או ירק לפי טעמם בשיטה הידרופונית חדשה.

17 במרץ 2024

פרויקטים מסחריים לאגרו-וולטאי כמנוע צמיחה לשיקום העוטף והגליל

17 במרץ 2024

המשקים האורגניים המובילים בישראל ב-2024

13 במרץ 2024

תחרות הצילום המסורתית "הגלריה החקלאית" של קנט תעמוד השנה בסימן הצדעה למתנדב...

20 במרץ 2024

רמת הנגב הוכרזה כאזור החקלאי הבא של ישראל:

19 במרץ 2024

לראשונה בישראל תכנית לאומית לביטחון מזון

19 במרץ 2024

"להכין" פרי או ירק לפי טעמם בשיטה הידרופונית חדשה.

17 במרץ 2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחירת תחום עניין

כדי להיות תמיד מעודכנים