משרד החקלאות בקריאה לציבור:
בט"ו בשבט אוכלים פירות טריים ישראלים
פירות מיובשים מלאים בסוכר ובצבעי מאכל מלאכותיים, ודלים בערכים תזונתיים. אז למה להיצמד להרגלים ישנים ולצרוך פירות מיובשים?
לפי סקר הוצאות המשפחה ההוצאה החודשית הממוצעת למשק בית בישראל עבור פירות עומדת על כ-140 ש"ח בלבד ומהווה רק כ-5% מעלות סל הצריכה למזון
שר החקלאות אורי אריאל : "'וַיֹּאכַל כָּל עֵשֶׂב בְּאַרְצָם וַיֹּאכַל פְּרִי אַדְמָתָם' (תהילים ,ק'ה). החקלאים הם החלוצים של ימינו והתוצרת החקלאית הישראלית היא מהטובות בעולם. גם השנה בט"ו בשבט, אני קורא לעם ישראל לצרוך פירות טריים שנשתבחה בהם ארץ ישראל ובכך נמשיך לפתח ולחזק את ענף החקלאות ואת החקלאים הישראלים"
לקראת ט"ו בשבט, משרד החקלאות יוצא בקריאה לציבור לצרוך פירות טריים ישראלים במקום פירות מיובשים ומיובאים (בעיקר מטורקיה).
כיום, מרבית המשפחות בישראל נוהגות לצרוך פירות מיובשים בט"ו בשבט. מדובר במסורת עתיקת יומין, שמקורה בחוסר בפירות שהיה בעבר בגולה בתקופת החורף. לכן הפתרון שנמצא היה צריכת פירות מיובשים שיובאו מישראל. היום, ניתן למצוא ברשתות השיווק, במרכולים ואצל הירקנים עשרות סוגים של פירות טריים בשפע של צבעים וטעמים שונים, כאשר לכל אחד מהם סגולות וערך תזונתי גבוה, התורמים רבות לבריאותנו וכולם תוצרת כחול-לבן. בניגוד לפירות המיובשים, הפירות הטריים מכילים ויטמינים וערכים תזונתיים רבים, ללא כל צבע מאכל או עיבוד תעשייתי.
על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ההוצאה החודשית הממוצעת למשק בית בישראל עבור פירות עומדת על כ-140 ש"ח בלבד, בתוך כך, צריכת פירות טריים לנפש (ללא ירקות!) עומדת על כ- 8.3 ק"ג בממוצע. במשרד החקלאות ממליצים לצרוך בט"ו בשבט פירות טריים, כבכל שאר ימות השנה, ולהרוויח טריות וערכים תזונתיים בעשרות זנים של פירות, שעדיפים על אלו הנמצאים בפירות המיובשים.
ככלל, החקלאים המקומיים נחשבים לטובים בתחומם, העובדים עם הטכנולוגיות המתקדמות בעולם, מגיעים להישגים מעוררי הערכה ומעל הכול – מגדלים עבור כולנו פירות טעימים, איכותיים ומגוונים. השנה משרד החקלאות קורא להוסיף בסדר ט"ו בשבט לפחות פרי טרי אחד על כל פרי יבש. אין כל סיבה להסתפק בפירות יבשים כשאפשר לצרוך פירות טריים, ליהנות מהערכים התזונתיים – וגם לתמוך בכלכלה המקומית ובחקלאים הישראלים.
בין הפירות הטריים הישראלים שנמצאים כרגע על המדפים (רשימה חלקית): תפוח, בננה, תות שדה, אגס, קיווי, תפוז, קלמנטינה, מלון, אפרסמון, אננס, אשכולית, רימון, פומלה, אשכולית אדומה, תמר, שקד, ענבים, פפאיה, פסיפלורה, פיטאיה, גויאבה ועוד.