ד"ר דב חנין יו"ר פורום האקלים של בית הנשיא: היעד באירופה
לשנת 2030 הפחתה של לפחות 50% בפליטת גזי חממה
ובישראל חייבים להשלים זאת בעשור הקרוב
בוועידה הבינלאומית לאנרגיה מתחדשת-APV
בוועידה הבינלאומית לאגרי וולטאי שהתקיימה במשך יומיים בגליל, ביוזמת מכון המחקר מיגל ומכון המחקר פראונהופר מגרמניה, אמר ד"ר דב חנין יו"ר פורום האקלים של בית הנשיא: "אני מסתכל בדאגה על המדיניות הממשלתית שלא מבינה שלכל החברה הישראלית יש אינטרס לחזק את החקלאים. זו מדיניות חסרת אחריות להשתית את ביטחון התזונתי של ישראל על ייבוא מתורכיה או מכל מקום בעולם, אנו צריכים שהחקלאים שלנו יתפרנסו בכבוד מחקלאות ושיהיה להם כדאי לפתח את החקלאות הישראלית".
עוד הוסיף ד"ר חנין: "אני מביא ברכה מנשיא המדינה הרצוג שגם יזם את פורום האקלים. אנחנו בתקופה מאתגרת, משבר האקלים המאיים על קיום בני האדם בעולם, צריכים לעשות מעשים דרמטיים בכדי להימנע מהסיכונים והאיומים שהוא מייצר, ולהביא למהפכה של אנרגיה המיוצרת מהשמש, ולהשתחרר מהתלות בגז ופחם, הפולטים גזי חממה ומזהמים. אנרגיית שמש תופסת שטחים רבים, ומאחר וישראל מדינה צפופה, חלק מרכזי בייצור האנרגיה המתחדשת, צריך להיות דו-שימוש בקרקע, בכל מקום שניתן, על גבי מבנים, כבישים, שבילי אופניים, ועוד. אך גם זה לא יספק ולכן לוועידה זו חשיבות עליונה בקידום דו-שימוש בקרקע- גידולים חקלאיים וייצור אנרגיה על אותו שטח. משבר האקלים הוא גם איום על הביטחון התזונתי, ולכן חייבים חקלאות ישראלית חזקה ואף מסובסדת. אני מגיע לוועידה בימים דרמטיים ומדאיגים בחברה הישראלית, ומהפגנות בהן השתתפתי, אך דווקא בימים אלה משמח להגיע לאצבע הגליל, לראות את היוזמה הנהדרת של מכון המחקר מיגל, חברות האנרגיה והגורמים הבינלאומיים, המעניקה תחושת אופטימיות לה אנו זקוקים בימים אלה בארץ".
ד"ר דורון מרקל המדען הראשי בקק"ל הכריז בוועידה כי מיזם האגרי-וולטאי במעלה גלבוע זכה במענק מחקר מקרן PRIMA של האיחוד האירופי, בקול קורא שהוגש בשיתוף קק"ל, לבחינת השפעות של טכנולוגיית פאנלים סולאריים במערכת אגרי-וולטאית מעל גידולים חקלאיים, "המיזם הוגדר על ידי משרדי האנרגיה והחקלאות כ"פרויקט חלוץ" לטכנולוגיית אגרי- וולטאי ב'מעלה גלבוע אנרגיה', שקיבל המלצה מהמדען הראשי במשרד האנרגיה להיות אתר הדגמה ייחודי לשילוב של אנרגיה מתחדשת וחקלאות. אנו נרגשים להיות חלק מפיילוט האגרי-וולטאי הראשון בישראל שמטרתו לבחון שילוב אנרגיה סולארית וגידול חקלאי. המיזם החשוב יהווה פריצת דרך משמעותית בכל הקשור לתחום. קק"ל שמחה לתת את חלקה ותמשיך להשקיע בפיתוח החקלאות והחדשנות בישראל" אמר ד"ר מרקל.
עוד בוועידה הוצג נייר העמדה עליו חתמו ממשלות גרמניה וישראל, לשיתוף פעולה להעברת מידע בין המדינות במטרה לזרז הקמת מתקני אגרי-וולטאי בישראל.
בוועידה השתתפו קובעי מדיניות ואסטרטגיה ממשרדי הממשלה, פורום האקלים של בית הנשיא והרשויות הרלוונטיות (רשות החדשנות, רשות החשמל וכד) חברות אנרגיה מובילות מהארץ והעולם, חוקרים, יזמים, קרנות, משקיעים וחקלאים. כמו כן, אירחה הוועידה משלחות זרות מקצועיות מצרפת, גרמניה, איטליה, יפן וארה"ב.