דף הבית / חדשות בחקלאות / ארץ התמר: גידול של 80% בשטחי גידול התמר בערבה התיכונה
צילום מטעי תמרים - שמעון בכר

ארץ התמר: גידול של 80% בשטחי גידול התמר בערבה התיכונה

אינדקס חברות וספקים

לראשונה- ייצוא תמר לסין והודו, גידול של 200% במכירת תערובות לגידול תמר, מזג האוויר בערבה מאפשר גידול שאינו סובל משילפוח- תנאי הכרחי לייצוא

פרסום

וגם מתכון מיוחד של שף מתן מרגלית עם התמרים המובחרים מהערבה!

 

זמן התמר: בערבה תיכונה מצביעים על מגמה חדשה, הרחבת שטחי גידול תמר מזן מג'הול, בלב המדבר בשל התנאים המצוינים בערבה להצלחת גידול זה והשגת תמרים איכותיים במיוחד, בשל תנאי הטמפרטורות הגבוהות והיובש באזור המדברי. מנתוני הוועדה החקלאית בערבה התיכונה עולה, כי בסוף שנת 2014, היו בערבה כ- 4,000 דונם שהוקצו לגידול זן התמרים האיכותי, המג'הול ואילו כיום, בעיצומה של שנת 2017 בערבה התיכונה משתרע שטח גידול התמר על פני 7,023 דונם! עליה של 80 אחוזים בכמות השטחים. במהלך השנה הנוכחית נטעו כאלף דונם של עצי תמר. 

הזנים הבולטים בשוק הישראלי הם מג'הול, דקל נור, חייאני ובהרי. בישראל כולה נטועים כ- 20,000 דונם מטעי תמר, היבול השנתי מגיע לכ- 15,000 טון בשנה.

 

חמי ברקן, יו"ר וועדה חקלאית ערבה תיכונה אומר, כי תנאי האקלים באזור הערבה התיכונה אופטימליים במיוחד לגידול תמריםשעות שמש רבות, טמפרטורות גבוהות (חום) ובעיקר אקלים יבש. ברקן מציין, כי בגדיד התמר בערבה התיכונה צפוי היבול לעמוד בעונה הקרובה על כ- 6,000 טון תמרים שרובם מיועדים לייצוא בשל איכותו הגבוהה. "הקמת משק המבוסס על ירקות מצריך השקעה של למעלה ממיליון שקלים, רובו מההון העצמי, לעומת זאת, גידול תמרים מצריך השקעה נמוכה באופן משמעותי, כשבמקביל מאפשרת לבני הזוג למצוא תעסוקה ולהתפרנס, מאחר ועץ התמר מתחיל להניב פרי מהשנה הרביעית והכמות עולה בהדרגה עד לשנה השמינית, שבה העץ בהנבה מלאה" אומר ברקן. עוד מציין ברקן, כי לאור הגידול בשטחים החלו לאחרונה בערבה לפעול להרחבת שוק ייצוא התמרים ולאחר שנים בהם התמקדו בייצוא לשווקים בארצות הברית ואירופה, השנה ייצאו לראשונה מהערבה תמרים לשווקים בהודו וסין!.

 

ראש מועצה אזורית ערבה תיכונה אייל בלום אמר: "אנו מברכים על פריחה של תחומי גידול חדשים, טיפול מטעי התמר מביא אלתו אפשרויות נוספות לערבה, כמו גם שילוב של החקלאים בתחומי עיסוק נוספים מלבד החקלאות ובמקביל מעניק פריסה רחבה יותר על לוח השנה החקלאי של קטיף מחד וגדיד מאידך. גם בגידול התמר אנו יודעים לנצל את היתרון היחסי של הערבה, המאפשר הנבת תמר איכותי במיוחד לאור תנאי מזג האוויר החם והיבש, בתמר מהערבה לא קיימת תופעת השילפוח- היפרדות הקליפה מציפת הפרי, דבר המעניק לגידולים מהערבה יתרון משמעותי".

 

בערבה התיכונה מברכים על תהליך המעבר ממשקי ירקות למגוון גידולים. החקלאים מציינים כי ככל שתנאי מזג האוויר מתאימים מבחינם חום ויובש- נוצרת תשתית אידיאלית להצלחה בגידול זה, ולכן אזור הערבה התיכונה מתאים להרחבת גידול התמר, וכן בשל העלויות הנמוכות יותר מגידולים אחרים הדורשים השקעה תשתיתית והשקיה גבוהה יותר. החקלאות הינה תחום עיסוק מרכזי בערבה בה קיימים כ- 500 משקים חקלאיים המשתרעים על פני 28,000 דונם ומייצרים כ- 60 אחוזים מכלל ייצוא הירקות הטריים מישראל.

 

 

 

 

שף מתן מרגלית ממלון "הגושרים מלון בטבע" ממליץ על מתכון על בסיס תמר מג'הול מהערבה, ממולא בבשר פיקנטי בסילאן טבעי ויין

 

מתכון לכ- 30 תמרים לחים וגדולים

מצרכים למילוי:

1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
250 גרם בשר טחון טרי (עדיף טחון פעמיים)
שן שום קצוצה
פלפל חריף קצוץ לקובית קטנות
כף סילאן טבעי

כף סויה

אופן הכנה:

מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומערבבים כדקה, לאחר מכן מוסיפים את הבשר. מבשלים מעט ומוסיפים סילאן טבעי, סויה, מלח ופלפל לפי הטעם.

פרסום

מורידים מהאש ומקררים לגמרי.

מצרכים לרוטב:

כוס יין אדום
4 כפות סילאן טבעי
כפית מיץ לימון
4 גבעולי ענפי טימין

אופן הכנה:
מערבבים כל המצרכים יחד בסיר קטן על האש, עד רתיחה. מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם.

אופן הכנה למילוי התמרים:

מגלענים התמרים וממלאים בתערובת הבשר. מסדרים התמרים באופן שווה בכלי חסין חום.

שופכים בעדינות הרוטב מעל התמרים, מכסים הכלי בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות למשך כחצי שעה.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר/ כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר