אריאלי קפיטל, שהכריזה לפני 3 חודשים על הקמת מרכז חדשנות לתחומי האג-טק ברמת נגב, והמועצה האזורית רמת נגב, מקדמות שיתוף פעולה בתחום החקלאות המדברית עם איחוד האמירויות. שיחות בנושא מתקיימות כבר שנה וחצי וכללו פגישות לקידום שיתוף פעולה שנערכו באירופה בהשתתפות ערן דורון, ראש המועצה האזורית רמת נגב, ונציגי מרכז החקלאות המדברית ברמת נגב. באמירויות רוצים גישה לידע שנצבר בפיתוח חקלאות מדברית בנגב על מנת לפתח חקלאות במדבר ולהגיע לתוצרים ואיכויות של תוצרת חקלאית ברמה של ישראל.
ערן דורון ראש המועצה האזורית רמת הנגב: "אני מברך על חתימת הסכם השלום עם איחוד האמירויות שיוביל לשיתופי פעולה מדיניים וכלכליים בין המדינות ולשגשוג האזור כולו. מו"פ רמת הנגב, נמצא בחוד החנית של החקלאות המדברית המתקדמת ומפיץ כבר היום במדינות רבות ברחבי העולם ידע חקלאי וכלים יישומים. המו"פ שלנו יתגייס ככל שיידרש לטובת פיתוח וחיזוק החקלאות באיחוד האמירויות וירתום את הידע והניסיון הרב שיש לו על מנת לספק מזון, פרנסה ושלום במזרח התיכון".
אור חביב, שותף וראש תחום חדשנות באריאלי קפיטל, מציין: "אנחנו מדברים עם גורמים באיחוד האמירויות על קידום פרויקטים של חקלאות מדברית. הם רוצים גישה על מנת להיות בחזית של טכנולוגיות חקלאות מדברית. יש כוונה לשלוח לארץ צוותים ומשלחות מהאמירויות שיעברו הכשרות בתחום ברמת נגב". לדברי חביב: "אנחנו מקדמים מהלך ראשון שיספק לנציגי האמירויות גישה לידע חקלאי ויעסוק בגידול חקלאות מדברית. אחת האנקדוטות שעלו היא איך מגדלים תותים ואוכמניות במדבר בטעם טבעי ללא צורך להתבסס על יבוא. ידע בנושא קיים בישראל ובכוונתנו לסייע בתחום. השלב השני יהיה פיתוח מנגנון שיאפשר גישה לפרויקטים וטכנולוגיות כולל זיהוי טכנולוגיות רלוונטיות מישראל, וקידום השקעות בסטארט-אפים".
אריק בנטוב, שותף באריאל קפיטל, מסר: "אנחנו מאמינים שטכנולוגיה וחדשנות יהיו הגשר שיחבר בין הכלכלות של ישראל ואיחוד האמירויות. השיח החיובי שמתפתח בין הגורמים משני הצדדים משנה את כללי המשחק ומייצר הזדמנות לממש את הפוטנציאל הכלכלי במדינות המזרח התיכון. אנחנו נרגשים לראות איך אזור הנגב, שמובל על ידי רמת נגב, הופך לכוח המניע מאחורי הצעדים הללו והופך למוביל גלובלי בתחום החקלאות המדברית".
רמת נגב הוא אחד האזורים החקלאיים הגדולים והמשגשגים בישראל ומרכז החדשנות נהנה מהיכולות הייחודיות שפותחו באזור ויתרום להם בתחומי החקלאות המדייקת והפיתוח העסקי. הידע החקלאי פותח במשך 50 שנה במרכז לחקלאות מדברית (מו"פ רמת הנגב) שבו פועלת תחנת הניסיונות בחקלאות. החוקרים והטכנאים במרכז ביצעו במהלך השנים מאות מחקרים יישומיים במגוון תחומים ובהם: שימוש יעיל במים, פתרון לבעיות משותפות כמו מחלות קרקע ומזיקים, פיתוח מוצרים חדשים לרבות אקלום מוצרים קיימים, פיתוח אגרוטכניקה להעלאת הרווחיות בגידול, ליווי וביצוע הפרויקטים בין לאומיים בתחומי החקלאות המתקדמת ועוד. כלל הפיתוחים שימשו את חקלאי האזור להשבחת הגידולים, להרחבת היבולים ולהפקת ערך כלכלי מקסימלי מהם.