חקלאי מאזור הדרום גילה בסוף השבוע האחרון כי "אלמונים" הציתו 144 גלגלי טפטוף להשקיה בשדה הנמצא בבעלותו, ככל הנראה ההצתה בוצעה לאחר שסירב לשלם דמי חסות לעבריינים מאיזור הנגב.
הפשיעה החקלאית אותה מבצעים לרוב ערבים ובדואים בכל רחבי הארץ פוגעת אנושות בחקלאים רבים. אם לא די בקשיים הרבים המוערמים על כתפי החקלאים באה מכת הפשיעה ומאיימת להטביע במצולות את עולם החקלאות בישראל.
"באותה חלקה שבה הציתו את גלגלי הטפטוף, השחיתו לפני חודשיים שני מחשבי השקיה", סיפר החקלאי. "כל הזמן אחנו סובלים מהשחתת ציוד. זו מלחמה על קיומה של החקלאות בישראל". הנזק שנגרם לחקלאי בעקבות הצתת גלגלי הטפטוף נאמד בכ-650 אלף שקלים.
אלמונים הציתו 144 גלגלי טפטוף להשקיה
.
הפשיעה החקלאית הפכה כבר מזמן למכת מדינה. לעיתים סובלים החקלאים מגניבות ולעיתים מ"איתותים" על דרישות לתשלומי דמי חסות.
יו"ר מרכז המועצות האזוריות וראש המועצה האזורית מרחבים שי חג'ג' אמר: "יש לשנות את תפישת הביטחון ולהחזיר את האחריות המשימתית על המרחב הכפרי למשמר הגבול, שאנשיו מכירים היטב את השטח. ביום רביעי תתקיים פגישה עם מפקד מג"ב וראשי המועצות האזוריות כדי לבדוק את כל האפשרויות הקיימות להילחם בתופעות האלה".
חג'ג' הוסיף כי "אני רואה במעשים האלה טרור לכל דבר. אני מקווה שהפיילוט בנושא השיטור המועצתי ייכנס לתוקף. תוספת תקנים למועצה אזורית תאפשר תחושת ביטחון ותמנע פריצות. ההיכרות המעמיקה של מג"ב עם מאפייני המרחב הכפרי, מאפשרת להם לתת מענה מיטבי".
ואם לא די בכך, החקלאים מספרים על כך שהם סובלים גם ממחירי רווח נמוכים. החקלאי שנפל קורבן לוונדליזם סיפר כי "יום אחרי ששרפו לי את הציוד החקלאי, גיליתי שבאחת מרשתות השיווק מכרו תפוזים ב-8.90 שקלים בזמן שהחקלאי קיבל 90 אגורות, כרובית שמכרנו בשקל וחצי נמכרה ברשת ב-11 שקלים. זה מצב מאוד מתסכל, חייב להתחולל שינוי. אנחנו יוצאים מופסדים מכל הכיוונים"