בני גמליאל, מנכ"ל מו"פ לכיש יחשוף לראשונה בתערוכת אגרו משוב את עגבניית ה tomatio , כוכבת המטבח במקסיקו. עגבניית הטומאטיו בעלת מראה ייחודי ויוצא דופן: היא אף פעם לא מאדימה והיא עטופה בעלים ונפתחת כמו מתנה. טעמה חמוץ מתוק והיא כבר מעוררת עניין בקרב אוכלוסיות אמריקה הלטיניות בישראל.
בימים אלו נמצאים חוקרי במו"פ לכיש בשלבי סיום אקלום העגבניית טומאטיו בישראל. העגבנייה שהגיעה אלינו היישר ממקסיקו נחשבת ללהיט במטבח המקסיקני ולמרכיב מנצח ברוטב המקסיקני המסורתי, רוטב הסלסה.
הטומאטיו, שייכת למשפחת הסולניים וייחדה הוא במראה היוצא דופן שלה. העגבנייה ירוקה ואף פעם לא מאדימה, היא בעלת עלים העוטפים אותה בדיוק כמו דובדבן היהודים, רק הרבה יוצר גדול. טעמה של העגבנייה חמוץ- מתוק ובשל שורשיה המקסיקניים היא כבר מעוררת עניין בקרב מסעדות בעלות אופי לטיני בישראל.
בני גמליאל, מנכ"ל מו"פ לכיש מסביר מדוע החליט לחקור את עגבניית הטומאטיו: " מידי שנה אני מסתובב בעולם בכדי לאתר גידולים חדשים שעשויים להשתלב בארץ. צורתה המיוחדת של עגבניית הטומאטיו העטופה בעלים משכה את תשומת ליבי ולכן החלטתי להביאה לישראל לייצור. הקהל הישראלי נחשב לפתוח ומחפש תמיד להעשיר את סל הירקות שלו. אני מאמין שהעגבנייה החדשה תצוד את עיניהם של הצרכנים ותתאקלם במהרה במטבח בישראלי.
עם סיום תהליך האקלום של העגבנייה תשווק העגבנייה בחנויות המובחרות ובהמשך תופץ בכל רשתות השיווק.
לצד החידושים בענף הירקות והפירות יוצגו בתערוכה פתרונות טכנולוגיים חדשניים בענף החקלאות. מאות חברות ישראליות ובינלאומיות יציגו פתרונות חובקי עולם להגדלת היבולים ולניצול מתקדם של השטחים החקלאיים העומדים לרשות המגדלים. במקביל יתקיימו כנסים, סימפוזיונים בינלאומיים ומפגשי פסגה בהשתתפות אנשי המקצוע המובילים ובכירי הענף בישראל ובעולם.