לאחר שש שנות מחקר – הצלחה ישראלית בינלאומיתפלפלים ללא גרעינים!
מתוקים יותר ב-25% מזני פלפל רגיל
הפלפל החדש כבר מועמד לפרס החדשנותב תערוכת
החקלאות הבינלאומית FRUIT LOGISTICA 2012
שנים מנסים בעולם למצוא פתרון לגרעינים ,כולל החלק הלבן המתווסף להם בפלפל, שהינו מר ודורש עבודה רבה מצד השפים במטבח. וכן עם פיתוח חטיפי ירקות בעולם – נחלו בישראל הצלחה בפיתוח זן חדש של פלפלים מתוקים ,קטנים ונקיים מבפנים – ללא גרעינים בשם אנגלו.
את הפיתוח החדש הובילה חברת "זרעים גדרה" בבעלות קבוצת "Syngenta"
הזן החדש, שכבר יצר ביקוש בעולם, עוד טרם שיווקו, יוצג לראשונה בתערוכה החקלאית בערבה – פלפל אנגלו, "AngeloTM Sweet and Seedless Pepper",פלפל ללא גרעינים ומתוק יותר ב-25% מפלפלים רגילים ובגודל קטן במיוחד המותאם לאכילה כחטיף טעים ונוח לצריכה. המוצר פותח בכדי להיענות לצרכן המודרני שמחפש נוחות, הנאה ובריאות במזון שהוא צורך.
אורכו של פלפל אנגלו בין 5 ל-10 סנטימטר ומשקלו בין 10 ל- 30 גרם. צבעו האדום מעיד על תכולה גבוהה של ויטמין C, ההופך אותו לחטיף בריא, בנוסף הוא זמין במשך כל השנה.
את המוצר פיתחו בטיפוח קלסי במהלך שש השנים האחרונות בניהולם של בני ניר ומנהל המוצר הילל שיפמן. חלקו הגדול של התהליך התבצע בערבה, במשק של ברק תמיר ואביב זיו בצופר.
הפרויקט החל במסגרת פעילותה של חברת "זרעים גדרה" ולאחר רכישתה בידי חברת "Syngenta", אחת מחברות האגרו-טכנולוגיהה מובילות בעולם, הפך לפרויקט טיפוח עולמי. הפרויקט המתפרש על פני מספר ארצות ממשיך לפתח זנים נוספים, אך מרכזו נותר בישראל.