מאת לוטי זילברמן מהנדסת כימיה תואר שני
פיתוח ישראלי של תה חדש יכול למנוע ולטפל בדלקת חניכיים ומניעת עששת. דלקת חניכיים זו בעיה נפוצה מאוד בכל הגילאים אשר במקרים קיצוניים עשוייה להוביל לנשירת השיניים.
ההמצאה שייכת לרופא השיניים ד"ר מיכה רוזנטל וחברת נופר, המייצרת מוצרים על בסיס חומר גלם מהטבע (צמחי מרפא).
התה יכול לשמש כתחליף לציחצוח שיניים, במיוחד בשעות ובמקומות בהם לא מתאפשר לצחצח שיניים. התה מבוסס על תערובת של צמחים עם תכונות אנטי-בקטריאליים ואנטי דלקתיות. התערובת עובדת בשילוב, ומחטאת את הפה על מנת לשמור על בריאות החניכיים.
ד"ר רוזנטל הסביר בראיון שלצמחים האלה יכולת לטפל בדלקת החניכיים וגם לחזק באופן כללי את המערכת החיסונית וכך למנוע דלקות חוזרות ונשנות. וכל זאת בשתיית תה בעל טעם נעים ומבלי שיהיה צורך להוסיף חומרי המתקה. כל כוס משקה מכילה פחות מ- 0.5 קלוריות והתה מיוצר ברישיון ועם תו תקן.
מה הם הגורמים לדלקת חניכיים?
דלקות חניכיים נגרמות על ידי חיידקים או גורמים מכניים, כמו צחצוח שיניים חזק מדי.
הדלקת מאופיינת בנסיגת חניכיים, דימום, נפיחות, כאב, וכיסים מוגלתיים הדורשים בדרך כלל ניתוחי חניכיים, וגורמים לריח וטעם רע בפה.
ישנן שני סיבות עיקריות להתפחות דלקות בחניכיים:
- היגיינה לקויה
- החלשת של המערכת החיסונית הנובעת מתזונה לקויה, מחסור בויטמינים בגוף (במיוחד ויטמין (C, עייפות, עישון ומחלות כרוניות.
מומלץ אחרי אכילה לצחצח את השיניים על מנת למנוע משיירי מזון להישאר במרווחים שבין השיניים. השיירים האלה הם מקור המזון של החיידקים, שמתרבים ומפרישים רעלים הגורמים לדלקות ופוגעים בשיניים. ציחצוח השיניים צריך להעשות עם מברשת שיניים רכה. הבעיה היא שלא תמיד ישנה אפשרות לצחצח – במצבים אלה אפשר לשתות כוס תה. גם אחרי הציחצוח רצוי לשטוף את הפה ולשתות מהתה. זאת מכיוון שקשה להגיע עם המברשת לכל פינה בפה, והתה שוטף ומחטא כל כל הפה.שתיית התה מסייעת ומחזקת גם את המערכת החיסונית