דף הבית / זנים חדשים לירקות ופירות / צמח תבלין הפטריה מניו גינאה

צמח תבלין הפטריה מניו גינאה

אינדקס חברות וספקים

צמח תבלין הפטריה אותר על ידי משתלות חישתיל אצל אספן תבלינים בצפון גרמניה והובא לגידול בישראל

פרסום

צמח תבלין הפטריה הוא תבלין נוי חדש של משתלות חישתיל, שמקורו בניו גינאה וטעמו מזכיר את טעמן של הפטריות. הצמח המיוחד אותר אצל אספן תבלינים בצפון גרמניה, במסגרת פעילות של אנשי חישתיל למציאת צמחי תבלין חדשים, ומשם הובא לגידול בארץ.

עליו של צמח תבלין הפטריה מבריקים ויפים והמרקם שלהם קריספי, בדומה לעלי תרד, ומעניקים חווית אכילה מיוחדת. טעמם מזכיר את טעמה של הפטריה, ולכן ניתן לצמח שמו. העלים מתאימים לאכילה בצורתם הטריה בסלטים ומכילים כמויות גדולות של ברזל, ויטמין C וביתא קרבונט. הוא מתאים לשתילה בעציצים, אדניות ובערוגות בגינה וגדל לכל אורך השנה.

חישתיל השיקה את צמח תבלין הפטריה בתצוגת זנים שנערכה בקליפורניה, שהיא תצוגת הגינון החשובה ביותר בצפון אמריקה ומגיעים אליה מדי שנה אלפי קניינים של רשתות, משתלות ומפיצים כדי לבחון את החידושים העולמיים לעונה החדשה. בעקבות התצוגה מחליטים הקניינים על מגוון המוצרים שימכרו בעונה הקרובה.

הצמח גדל במטע האם של משתלות חישתיל בעפולה, שבו מגודלים הזנים החדשניים. בעונה הבאה הוא יעבור לגידול מסחרי במשתלות חישתיל בנחלים לקראת תחילת השיווק בישראל.

פרסום

עדכונים על צמחי נוי מיוחדים של חישתיל מתפרסמים בעמוד הפייסבוק: www.facebook.com/hishtil1974

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר/ כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
הרשמו לניוזלטר