מאת לוטי זילברמן
רבים מודעים לחשיבות לבלות זמן מה בטבע, לגור קרוב יותר למקומות משופעים בטבע, המשפרים את איכות החיים וגם את תוחלת החיים. אולם, לא כולם מבינים את החשיבות של הצמחיה בתוך הבית, משרדים, בתי חולים וכדומה.
צמחים לא רק מוסיפים ליופי של המקומות, אלה גם משפרים את איכות האוויר שאנו נושמים, מקלים על תופעות אסטמה, מגבירים אנרגיות נפשיות ועוד. תחלואים אלו, הקשורים לעיתים רבות לאופן הבנייה המודרני והחיים בכרך, מוכרים תחת השם "Sick building syndrome" -SBS.
הוספת צמחים למשרד מסייעת להיות יותר יעילים ופחות עייפים. משרדים מודרניים מלאים בשטיחים העשויים מסיבים סינטטיים, וצבעי ריהוט שפולטים אדים רעילים, כגון: טולואן ,בנזן, פורמאלדהיד, ואמוניה. הבנזן גם נמצא גם בכל מיני דיו של מכשירי כתיבה, הטולואן והטריכלורואטילן בנוזלים למחיקה, והפורמאלדהיד נפלט מחומרי בידוד ומרהיטים עשוים פלטות סיבית, חומרי ניקיון ועוד.מחקרים שנעשו על ידי הסוכנות להגנת הסביבה האמריקאנית EPA (Environmental Protection Agency)מצאו שסוג אחד של סרטן גרון נגרם על ידי הפורמאלדהיד והצמחים מקטין הסכנה ב70% ב24 שעות.חוקרי NASA בדקו במשך שנתיים היכולת של הפילודנדרוןלהקטין הזיהום של הפורמאלדהיד,והבנזן ומצאו ירידה של 87% ב24 שעות.
מחקרים שנעשו באוניברסיטה לחקלות אוסלו-נורבגיה מצאו שהוספת צמחים במשרדים הורידו ב20-40% התלונות של העובדים כגון; עייפות,כאבי ראש,יובש בדרכי הנשימה,שיעול,יובש של העור.
מחקר אחר באוניברסיטה טקסס מצא שהצמחים הורידו המתחים במקום עבודה ופיריון העבודה עלה ב12% ביחס לתקופה לפני הכנסת הצמחים
לעיתים האוויר בפנים יותר מזוהם מזה שבחוץ! רמת הזיהום עלולה להגיע עד פי 10, וזה קורא במיוחד בבניינים חדשים, או אחרי שיפוצים, החלפת רהיטים ,שטיחים ווילונות.
מדענים ב-NASA מצאו שצמחים סופגים אדים אלה מהאוויר.הם מצאו שבמשרד בגודל בינוני ניתן להסתפק ב-2-3 צמחים על מנת לספוג האדים של כימיקלים אורגני הנמצאים בסביבה.
הצמחים המומלצים הם: צמחים טרופיים, אלוורה, פילודנדרון, צמחים מטפסים. חשוב שיהיו בעלי שטח עלים גדול. כמו כן מומלץ להשתמש במספר סוגים של צמחים באותו משרד/חדר.
הצמחים, לפי מדעני NASA מאזנים את רמת הלחות במשרדים ממוזגים, בהם המזגן מייבש את האוויר וגורם לבעיות במערכת הנשימה ואחרות. תוצאות המחקרים עלו על הציפייות וכיום ב-NASA משתמש צמחים ירוקים בחלליות לסינון האוויר וטיהור המערכת.
מחקרים בהמשך מצאו שהשורש של הצמח הוא סופג הרעלים והופך אותם לחומרים מזינים.הם גם מצאו שכמות מוגדלת של אדמה מגדיל רמת הספיגה של הצמח.
מזהמים אחרים במשרדים הם הפרשות מדרכי הנשימה של האנשים, כגון: CO (חד תחמוצת הפחמן) מתאן, ואדים של חומצות שומן נדיפות. מחקר שנעשה באוניברסיטה הטכנולוגית בסידני אוסטרליה, מסבירים את התהליך שבו הצמחים מסלקים מזהמים מהסביב