פרי החודש רימון
עץ הרימון הוא עץ תרבות נשיר שמוצאו באיזור הים הכספי באירן ומשם הופץ לכל ארצות הים התיכון.
פרי הרימון, המכיל מאות גרעינים עסיסיים, נאכל ונסחר באופן נרחב מאז העת העתיקה,
הודות לחיי המדף הארוכים שלו, לטעמו ולסגולות הרפואיות שיוחסו לו.
בעת החדשה פחתה צריכת הרימון בשל הקושי בקילופו ובפריטת גרעיניו, אולם מחקרים מאוחרים שביססו את ערכו הרפואי הביאו, החל מסוף המאה ה-20, לעלייה מחודשת בצריכתו ברחבי העולם, ולפיתוח מתקנים שונים המקלים על פריטתו.
הרימון אינו מתחדש מזרעים באופן טבעי, אך לאחר שנשתל הוא יכול לשרוד כצמח בר גם ללא טיפול
מימים קדומים מוכרים שני זנים עיקריים של הרימון לאחד פירות בעלי ציפה כהה וטעם חמצמץ ולשני פירות בעלי ציפה בהירה וטעם מתוק . בנוסף, פותחו זנים נוספים, ביניהם בעלי פירות שקליפתם כהה ("רימון שחור"), ובעלי זרעים חסרי גרעין נוקשה, הקלים יותר לאכילה. בנוסף, ישנם זנים ננסיים הגדלים כשיחים מרובי-פרחים שגובהם עד כחצי מטר וזנים בעלי פרחים מרובי עלי כותרת המגודלים לנוי
כמו כן הרימון נמנה עם שבעת המינים, ומסמל בתרבויות שונות שפע ופריון