פלפל בצבע שוקולד

אינדקס חברות וספקים

הפלפל משלב מרכיבים ויתרונות תזונתיים של פלפל ירוק ואדום

פרסום

חקלאי מושב עין יהב, מגדלי הפלפלים הגדולים בישראל, טיפחו יחד עם דר' יוני אלקינד מהפקולטה לחקלאות פלפל חום-שוקולד שמצטיין בערך בריאותי גבוה, טעם מתוק במיוחד וארומה חזקה.

לדברי רמי שדה, אגרונום אגודת "יופי של ירקות" של חקלאי עין יהב, בעת הבשלת הפלפל האדום כשצבעו משתנה מירוק לאדום, הכלורופיל מפנה את מקומו לקרטנואידים שמעניקים את הצבע האדום. בפלפל החום הכלורופיל לא מתפרק והקרטנואידים מצטרפים אליו. השילוב בין הירוק והאדום יוצר את הצבע חום-שוקולד, הטעם המתקתק והארומה המיוחדת. כיוון שלשני המרכיבים הללו ערך בריאותי כשלעצמם, לשילוב שלהם יחד יש יתרון רב.

הקרוטנואידים חשובים לבריאות העינייםעור, העיכול, המערכת החיסונית וריריות שונות. הקרוטנואידים משמשים כנוגדי חמצון חזקים, וישנם מחקרים המצביעים עליהם גם כעוזרים במניעת סרטן בצורה מובהקת. הם כוללים מאות חומרים. המפורסמים שבהם – אלפא, בטא וגמא קרוטןלוטאיןזאקסנטין, רטינול (ויטמין A) וליקופן.

פרסום

הכלורופיל, הפיגמט החשוב כל כך בתהליך הפוטוסינטזה, נחשב ברפואה המשלימה כבעל כושר ריפוי ומסייע בהתמודדות עם חיידקים ופטריות. יש בו כמויות גדולות של חמצן המסייעות ליצירת איזון עם חיידקים מועילים במערכת העיכול. בין יתרונות הכלורופיל: נטרול ריחות גוף, הקלה על כאבים, שיפור ראיה, ברזל, נטרול רעלים והסדרת המחזור החודשי אצל נשים.

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר/ כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
הרשמו לניוזלטר