דף הבית / זנים חדשים לירקות ופירות / עגבניה מתוקה לגידול עצמי –עגבניית הטומציו

עגבניה מתוקה לגידול עצמי –עגבניית הטומציו

אינדקס חברות וספקים

עגבניה מתוקה לגידול עצמי –

פרסום

מתאימה כתוספת לפסטה, סלט, פיצה ואור

עגבניית ה"טומציו" מכילה רמת סוכר גבוהה ועשירה בליקופן

העגבניה מתייבשת באופן טבעי במהלך הגידול על ענפי השיח

חישתיל הציגה בתערוכת החקלאות הבינלאומית "פרוטלוגיסטיקה 2012" את שתילי עגבניית הטומציו, שפותחו במחקר ארוך שנים במכון וולקני. המקור לטיפוח הוא מין עגבנייה שגדלה בר בפרו וייחודה הוא שפתחי האוורור בקליפתה גדולים במידה ניכרת מאלו של עגבנייה אחרת.

כתוצאה מהמבנה המיוחד הפרי המבשיל אינו נרקב כמו עגבניות רגילות אלא מצטמק ומתייבש למעין צימוק. הייבוש נעשה בטבעיות ללא חומרים משמרים וכך נשמרות התכונות והתועלות הבריאותיות שיש בעגבנייה וגם טעם יוצא דופן ומשובח.

שתילי הטומציו של חישתיל מיועדים לשוק הגידול כתחביב ומיוצאים לגרמניה. תחום הנוי מפותח מאוד באירופה ומשפחות רבות בוחרות לגדל בעצמן חלק מהמזון בגינה, בחממות נוי ובשטחים מיוחדים של גינות קהילתיות. הגידול העצמי מאפשר לגנן החובב לעשות שימוש באמצעי דישון והדברה טבעיים ולהנות מתוצרת טריה ובריאה.

פרסום

מנהל השיווק של חישתיל, מני שדמי, מסר שעגבניית הטומציו משתלבת היטב במטבחי הגורמה. היא מכילה רמת סוכר גבוהה ועשירה בליקופן ומתאימה לבישול במאכלי פסטה, פיצה וכתוספת ירק טרי או מיובש לאורז או לסלט.

בכוונת חישתיל להרחיב את יצוא שתילי הטומציו למדינות נוספות בעיקר באירופה.

 

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר/ כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
הרשמו לניוזלטר