עגבניה מתוקה לגידול עצמי –
מתאימה כתוספת לפסטה, סלט, פיצה ואור
עגבניית ה"טומציו" מכילה רמת סוכר גבוהה ועשירה בליקופן
העגבניה מתייבשת באופן טבעי במהלך הגידול על ענפי השיח
חישתיל הציגה בתערוכת החקלאות הבינלאומית "פרוטלוגיסטיקה 2012" את שתילי עגבניית הטומציו, שפותחו במחקר ארוך שנים במכון וולקני. המקור לטיפוח הוא מין עגבנייה שגדלה בר בפרו וייחודה הוא שפתחי האוורור בקליפתה גדולים במידה ניכרת מאלו של עגבנייה אחרת.
כתוצאה מהמבנה המיוחד הפרי המבשיל אינו נרקב כמו עגבניות רגילות אלא מצטמק ומתייבש למעין צימוק. הייבוש נעשה בטבעיות ללא חומרים משמרים וכך נשמרות התכונות והתועלות הבריאותיות שיש בעגבנייה וגם טעם יוצא דופן ומשובח.
שתילי הטומציו של חישתיל מיועדים לשוק הגידול כתחביב ומיוצאים לגרמניה. תחום הנוי מפותח מאוד באירופה ומשפחות רבות בוחרות לגדל בעצמן חלק מהמזון בגינה, בחממות נוי ובשטחים מיוחדים של גינות קהילתיות. הגידול העצמי מאפשר לגנן החובב לעשות שימוש באמצעי דישון והדברה טבעיים ולהנות מתוצרת טריה ובריאה.
מנהל השיווק של חישתיל, מני שדמי, מסר שעגבניית הטומציו משתלבת היטב במטבחי הגורמה. היא מכילה רמת סוכר גבוהה ועשירה בליקופן ומתאימה לבישול במאכלי פסטה, פיצה וכתוספת ירק טרי או מיובש לאורז או לסלט.
בכוונת חישתיל להרחיב את יצוא שתילי הטומציו למדינות נוספות בעיקר באירופה.