מאת לוטי זילברמן מהנדסת כימיה תואר שני
עוד סיבה טובה לשלב סיבים תזונתיים בתפריט היומי – על פי מחקר סטטיסטי שנעשה באוניברסיטה טולן בארה"ב הם מסייעים להפחתת לחץ הדם כאשר הוא גבוה מדי ואף מסייעים לאלה הנחשבים בעלי לחץ דם תקין.
ידוע שהוספה של סיבים תזונתיים לתפריט מפחית את הסיכון ללקות במספר רב של מחלות, כולל סוגים של מחלות לב, סרטן, סכרת, עצירות, וגם שמירת על מישקל תקין.
חוקרים מאוניברסיטה טולן שבארה"ב ניתחו נתונים מעשרים וארבע מחקרים שונים, הכוללים כ- 1500 נבדקים, ומצאו שאכילה 7 עד 19 גרם סיבים ביום מפחיתה את לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי. החוקר הראשי,ש.וילטון מבית ספר לרפואה טולן, הסביר שיש חשיבות לעקוב אחר מספר גדול של מחקרים קליניים שכל אחד מהם בנפרד נתן תוצאות חד משמעותיות לגבי השיפור ברמות לחץ הדם. התבססות רק על מחקר אחד המוגבל למספר קטן של נבדקים, לא מאפשרת הסקת מסקנות ברורות.
החוקרים ממליצים על אכילת פירות וירקות על מנת להגדיל כמויות הסיבים תזונתיים בתפריט.
מזונות עשירות בסיבים כוללים:
- דגנים,חומוס, פסטות, סובין ולחם, הכל מקמח מלא. אורז מלא.
- אגוזים וגרעינים.
- פירות וירקות
- תוספי מזון עם סיבים
מזונות מעובדים מכילים פחות סיבים: לחם לבן, פיצות ופסטות מקמח לבן. תמיד עדיף לאכול מזון עשיר בסיבים ולא תוספי מזון. פירות, ירקות ושיבולת שועל מכילים סיבים הנמסים בקלות. דגנים, סובין, פירות וירקות מסויימים מכילים סיבים שלא נמסים והם משלימים אחד את השני ועוזרים לשמור על בריאות תקינה.