דף הבית / מאמרי חקלאות / מזון שאפשרי לצרוך גם כשהוא מרוסס, ומזון שחשוב מאוד לצרוך דווקא בצורתו האורגנית

מזון שאפשרי לצרוך גם כשהוא מרוסס, ומזון שחשוב מאוד לצרוך דווקא בצורתו האורגנית

אינדקס חברות וספקים

אם אתה רוצה לשמור על מדבירי המזיקים ושאריותיהם מחוץ לארוחת הערב שלך, הדרך הטובה ביותר לעשות זאת, היא באמצעות צריכת מוצרי מזון אורגניים. 

פרסום

 

למרות התחדשותה והתפתחותה המואצת של החקלאות האורגנית, עדיין קיים קושי למצוא ולקנות מזון אורגני בלבד. המחירים עדיין יקרים יותר, וקיים קושי באיתור מקורות אמינים שדרכם ניתן לקנות מוצרים אורגניים.

ערכתי למענכם רשימה שערכה "הקבוצה לעבודה סביבתית" בארצות הברית,
של 12 המזונות הנקיים ביותר (באופן יחסי) מחומרי הדברה ומשאריותיהם, מבין כלל מוצרי המזון שמגדלים אותם בחקלאות המודרנית (הלא-אורגנית).
אספרגוס
אבוקדו
בננה
ברוקולי
כרובית
תירס (מתוק)
קיווי
מנגו
בצל
פפאיה
אננס
אפונה (מתוקה)

ברשימה הבאה תוכלו למצוא את 12 המזונות המסוכנים ביותר, בתכולת חומרי ההדברה ושאריותיהם:
תפוחים
פלפלים
סלרי
דובדבנים
ענבים
נקטרינות
אפרסקים
אגסים
תפוח-אדמה
פטל
תרד
תות-שדה

פרסום

הימנעות מהמוצרים הללו, או החלפתם במוצרים מהרשימה הבטוחה ביותר, או כמובן צריכת המוצרים הללו כשהם אורגניים, או גודלו בגינתכם הפרטית, יכולה להפחית בצורה משמעותית את החשיפה שלכם לכימיקלים שנועדו להדביר חרקים ומזיקים שונים.

אודות הכותב:
אלירן דה-מאיו
חוות בריאות – מצפה אלומות
054-5818518

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר/ כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
הרשמו לניוזלטר