המורינגה היא מקור טבעי לחלבונים במקום מאכלי חלב ובשר
חברת "נופר מוצרים טבעיים" יוזמת גידולים חקלאיים מסחריים בישראל של "המורינגה המכונפת" שמוצאה מהרי ההימלאיה שבצפון הודו.
בניסוי שנעשה בגידול המורינגה באזור שפלת יהודה, צמחה המורינגה תוך ארבעה חודשים והגיעה לשיחים של שני מטר ויותר.
המורינגה המכונפת היא עץ ירוק עד שמוצאו מהודו והוא נפוץ כיום בדרום מזרח אסיה, באפריקה ובמרכז ודרום אמריקה. העץ מגיע לגובה של שמונה מטר. ניתן לגדלו כשיח ולגזום אותו בגובה של מטר עד שניים, כך שיהיה נוח יותר לגידול ולאיסוף מהיר של היבול. העץ זקוק לכמות קטנה של מים וגדל היטב גם בקרקע קשה ודלה.
המורינגה ידועה בערכים התזונתיים הרבים שלה ובשימושים שונים שנעשים בה ברפואה העממית. היא מכילה 18 חומצות אמינו מתוכן 9 חיוניות לגוף, כלומר יכולה לשמש כ"חלבון מלא" למתנזרים מבשר וחלב. כמו כן, המורינגה מכילה אומגה 3 וויטמינים A, B1, B2, B3, B12, C, E, K וגם כ 10 מינרלים: ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ, נתרן, זרחן, קלציום, נחושת, אשלגן וכרום.
המורינגה מכילה נוגדי חמצון מסייעים למאבק הגוף ברדיקלים החופשיים המזיקים המצויים בגופנו. במחקרים מדעיים נתגלה כי המורינגה יכולה לסייע באחוז מסוים להורדת סוכר, הורדת כולסטרול וטריגליצרידים.
המורינגה רשומה בישראל כתוסף תזונה וניתן להשיג אותה בחנויות טבע.