בשורה לחובבי המזון הטבעי. חישתיל, מגדלי צמחי התבלין והנוי הגדולים בישראל, משיקים את הלואיזה המתוקה. היא נמכרת במרכזי הגינון ברחבי הארץ לגידול עצמי. עליה אידיאלים להמתקה טבעית ועדינה של משקאות ותבשילים והיא יכולה להחליף סוכר וממתיקים מלאכותיים אחרים.
מוצא הצמח במרכז אמריקה במדינות ניקרגואה ומקסיקו, שם היא מוכרת בשמה הלועזי ליפיה דולציס. היא גדלה באקלים חמים ולח בחשיפה מלאה לשמש ולכן מתאימה לקיץ הישראלי.
האצטקים השתמשו בלואיזה המתוקה כממתיק לבישול וכצמח מרפא המסייע לטיפול בשיעולים, הצטננות, ברונכיטיס ואסטמה.
הלואיזה המתוקה היא צמח זוחל רב שנתי שמשתרע ומכסה שטח של מטר רבוע בתוך שנה ממועד השתילה. צבע עלי הצמח ירוק כהה ובאביב הלואיזה המתוקה מתכסה כולה בפרחים קטנים לבנים המתפתחים בהדרגה לצורת חרוט מיוחדת. מומלץ לדשן את הצמח בסוף החורף ובמשך כל הקיץ כדי ליהנות מצמוח בריא ויפה. הלואיזה המתוקה מומלצת לגידול באדניות או סלים תלויים.
את עלי הלואיזה המתוקה מוצע לרסק בבלנדר ולשמור בצנצנת סגורה במקרר. ניתן להשתמש כממתיק בכמות של כפית או יותר לפי הטעם.