בטטת הערמונים – פרי הכלאות שנעשו בשטחי הגידול עצמם, בעלת קליפה כתומה ובשר לבן, המתבלטת בזכות טעם ערמונים עדין ומתקתק המתאימה גם לטיגון, בטטה סגולה בעלת גוון סגול עשיר וטעם ייחודי, ההופך אותה אידיאלית לבישול כפירה וקישוט המנות,בטטה לבנה (בפנים ובקליפה) בעלת טעם ניטראלי ופחות מתקתק ההופך אותה לתוספת האידיאלית ובטטה אדומה המתייחדת בחיי מדף ארוכים במיוחד.
רמי פוטש, מבעלי "חקלאי זה גזע" מהוד השרון, המגדל את זני הבטטות החדשים מספר: "הבטטה היא ירק מנצח בזכות השילוב בין ערך תזונתי גבוה לטעם מעודן וערך קלורי נמוך. כיום נמכרים בארץ 5 זני בטטות מרכזיים, כאשר המוביל והמוכר ביותר הוא הגורגיה. בזנים החדשים שנציג בתערוכה אנו מרחיבים את השימוש שניתן לעשות בבטטה, לצד שמירה על הערך הקלורי והתזונתי, המשתבח בויטמינים A, B6, C לצד אשלגן, ברזל וסיבים בריאותיים המצוינים לטיפול במחלות נשימה ולב, חיזוק המערכת החיסונית והראייה לצד שמירה על בריאות העור".