צובע את המתכון בסגול עז ומתאים גם להכנת פסטו שחור
מרכיב חדש על הצלחת – עלי בזיל סגולים מזן תימני, המוסיפים ענין וצבע לנראות המנה. הזן מומלץ לשימוש בעיקר בסלטים טריים. כדי ליצור חגיגת צבעים אפשר להוסיף את עלי הבזיל לסלט שעועית לבנה, עם כמה פלפלים אדומים ובצל ירוק.
מקור הזן מתימן, הוא טופח והותאם לאקלים בישראל על ידי תאגיד משתלות "חישתיל", העוסקים בפיתוח וגידול של זני תבלינים חדשים. מי שיגדלו את הזן באדנית על אדן החלון או בחצר, ייהנו גם ממראה שונה וסגול, המגוון את הצבע הירוק ששולט בתחום התבלינים.
הזן מתאים להכנת פסטו שחור, העלים הסגולים מרירים מעט ומפיקים ארומה חזקה היוצרת ענין לבלוטות הטעם.
אפשר לייצר מהצמח חומץ-בזיליקום, על ידי מילוי צנצנת גדולה בחומץ לבןוהמון בזיליקום סגול למשך שבוע. לאחר סינון החומץ אפשר לצקת אותו לתוך בקבוק יפה עם כמה ענפי בזיליקום טרי לקישוט.
הזן טופח כך שיתאים לכל עונות השנה מבחינת כמויות אור שנעות בין צל לשמש. אך הוא רגיש לקור, לחות ומים על העלים.
הבזיל יודה בצמיחה יפה לחובבי הבישול והגינון שישמרו על קרקע הגידול לחה, אבל מנוקזת היטב.